Spritångor är inte att leka med…

Försöker vara nitisk med att hålla mina fingrar rena, man tvättar i tvål, ofta, tyvärr, i Yes diskmedel, vilket jag gjort i så många år så det går på ren rutin. Det är väl enbart för att jag har diskmedlet framme i en pumpbehållare.

Nu har jag dock, skärpt till mig lite och har en laddad tvålbehållare, bredvid, så diskmedlet används bara om man är extra smutsig.

Älskar denna kökstvål, och den fräscha doften!

Nå, det är nalta eljest då man handlat och hoppar in i bilen. Vad ska man då tvätta sig med Jag har nu gjort som många andra, köpt en liten flaska handsprit, att ha i bilen. Smart drag, Maria!

Eller hur var det nu Läste på FB flödet igår, nåt om handsprit, gick och läste om den, och gick ut för att hämta in handspriten.

Man ska alltså INTE lämna handsprit i en bil där den kan utsättas för solens strålar, solen kan få flaskan att explodera. Och om du sedan öppnar den, och en gnista från nåt syntetiskt, uppstår, så kan även det, antända spriten.

Man ska också tänka på, när man spritat sina händer, och dom fortfarande är blöta, så tänd för nåns skull, ingen lampa, gnista kan uppstå mellan finger och lampknapp och gissa… då kan du ligga risigt till.

Klicka på bilden så kan du läsa vad ALLAS skrev om ämnet.

Nej, summa summarum, sprit ska med andra ord förtäras, inte smörjas in…OBS, nu menade jag inte handsprit, nejnej, det finns bättre saker man kan dricka än det:

Klurade en liten stund på hur jag nu ska göra, och tänker att jag kan lägga handspriten i en liten kylväska, som jag då kan ha på golvet i bilen, då skiner då ingen sol på flaskan, och den blir inte heller varm, det borde ju funka.

Nu sitter jag och funderar på art det där fina, utlovade vädret tagit vägen, hm. Fast det kan ju komma, ibland vänder vindarna på en femöring, så hoppet finns alltid.

Önskar er alla en toppen fredag!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.