Jo, hej!

Go´eftermiddag, allihop! Nu får ni ha i åtanke att detta inlägg skrev jag i morse, uppe i stugan. Men lägger ut det nu, då vi är hemma igen.
Det var lite blandväder, på väg upp till Malå. Men blåsten var genomgående. Såpass att vi valde bort eldningen av rishögen. Är väl lite onödigt att orsaka nån brandutryckning, bara så där.

Även om det kändes huttrigt, och let me tell you, inne i vår stuga var det kallare än ute. Så att ens vistas därinne, blev inte mer än det nödvändiga. Jag plockade rätt på det som skulle hem, körde ett varv med dammsugaren. Även om det är överambitiöst, det kommer man ändå inte ifrån då man kommer tillbaka nästa sommar.

Men vi fick se hur målningen blev, som Nicco gjorde sist hon var här. Köksluckorna var ju redan gul, men nu blev det en mörkare kulör, jättesnyggt:


Fast projekt stugan, är bara påbörjad. Hon ska göra sovhörna, tapetsera och sånt där. Medan jag nu, känner mer och mer att en liten järnkamin, hade varit pricken över i:et. Då hade vi kunnat sitta där igår kväll, i stormen, och eldat. Vad toppar liksom spraket från en eldstad:


Möjligtvis regnsmatter mot ett plåttak, men… just saying 😀

Jag och Winstone plockade in det lilla av svarta vinbären som fanns i våra buskar:


Tog en walkabout in the neighborhood och fotade lite:D


Sen blev det busshäng, Åke fick igång den lilla teven jag köpte till bussen för flera år sedan. Först var det ljudlöst, och hur kul är det att se på musikprogram utan ljud 😀
Jag påmindes om den gången då jag och Nicco satt däruppe i storstugan:


Vi hade slagit igång teven men fick den väl inte till att fungera. Glömde bort att den var på, det var bara en svart bild. Vi satt och surrade och plötsligt, säger en röst. Vad gör du ikväll?
Och sedan nåt mer om att det kanske inte passade. Vi höll på smälla av. Vilka spökerier. Fast vi kom på att det var nån typ av hörseltolkning, eller vad man kan kalla det. Ingen bild, men ljud.

Nå, Åke gav upp, men ändå återvände han ett tag senare, och plötsligt fungerade den.

Sov rätt så skönt men den inbyggda väckarklockan ville ändå att jag skulle vakna, där vid 6.30 tiden. Klev upp och kokade kaffe. Gick ut med Winstone och vi fotade lite mer. Ser ut att bli en vacker dag, men blåsten vill inte ge sig.

Vi packar ihop och drar hemåt igen, och ikväll blir det nog en liten cruisingvända. Dom kör en end of summer cruise night, med start 17.30 på Gammlia. Får se om vi klämmer oss in nånstans.

Ha en toppen kväll, allihop!

Maria Lundmark Hällsten