Helsicke vad dom kan skrĂ€mmas đŸ„Ž

IgĂ„r hade jag sovmorgon, sĂ„ nice dĂ„ man fĂ„r sova lite lĂ€ngre. Hoppade upp halv nio, och hade jag inte haft Winstone att ta hĂ€nsyn till, hade jag fortsatt sova. TĂ€nkte göra en repris pĂ„ gĂ„rdagen, i morse…det gick Ă„t pipsvĂ€ngen.

Vaknar av att bandvarnaren tjuter till. Vilket jÀkla ljud!!! Eftersom den tystnar igen, tÀnker jag att den kanske hÄller pÄ ha dÄligt batteri, men sÄ piper den en svÀng till och nu blir jag ju orolig.

KĂ€nner ingen röklukt, men vet ju hur den kan leva om, sĂ„ jag snabbar mig upp, in och hĂ€mtar köksstolen, dĂ„ jag hoppat upp pĂ„ den…inte jĂ€mfota, men nĂ€stan 😁 DĂ„ sĂ€tter den igĂ„ng pĂ„ allvar. Herreminjeee… 😳

Man fÄr ju panik, och jag fÄr inte loss den heller utan det slutar med vÄldsamheter och hela paketet Äker ner i golvet med batterierna utspridda pÄ backen. Men tyst blev det.

Jag har, banne mig, inga bra erfarenheter av brandvarnare. Är det mig det Ă€r fel pĂ„, eller? Jag menar, det Ă€r inte första gĂ„ngen ja varit med om brandvarnare som sĂ€tter igĂ„ng, helt utan anledning, bara random, sĂ„ dĂ€r. Som om nĂ„n vill kolla reaktionsförmĂ„gan đŸ€”

MikrovĂ„gsugnar Ă€r inte heller nĂ„t man ska ta för lĂ€ttvindigt. Har varit med om dom som satt igĂ„ng mitt i natten, utan nĂ„n som helst anledning, helsicke vad dom kan skrĂ€mmas đŸ„Ž

Över till nĂ„t annat, och törs ni se pĂ„ den hĂ€r killen sĂ„ förstĂ„r ni kopplingen, reaktion, starka ben (som nĂ€r jag hoppar jĂ€mfota upp pĂ„ en stol) och panik.

Usch, vad hÄller folk pÄ med, snacka om att lita pÄ sig sjÀlv. Jag skulle ju snubblat över första kanten. Sen vet vi ju att det Àr en lek med döden, det Àr inte alla som klarar sig. SÄ ta er inte vatten över huvudet, gör inte mer Àn ni faktiskt mÀktar med. Det Àr ok att inte hoppa över hustak, jag lovar.

Strax ut i snön, jodÄ, det ramlar ner lite smÄ flingor.

Har bara tÀnkt hÄlla mig hemma idag, funderar pÄ att möjligtvis gÄ in pÄ Ullas och köpa loss en rÀkmacka till middag, bara för att det Àr fredag. Vi fÄr se, ibland Àr det mina tankar men sen vaknar snÄltarmen till liv.

Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten