*pew pew* đŸ’„

Nicco har, som jag skrivit om tidigare, gÄtt med i pistolskytte och har nu licens. I söndags letades luftpistolen upp, mest bara för tidsfördriv.


Nej nej, hon satt inte och sköt, hej vilt, ute pĂ„ gĂ„rden, det var Åke som tagit ut den för att han hittade den. VĂ€rst av allt, Ă€r att han hittade den dĂ€r bĂ„de jag och Nicco letat. Det vill sĂ€ga precis dĂ€r vi visste att den var 😼 Mycket mĂ€rkligt!

Det Àr en del moment i pistolskyttet, som man ska klara av. En snabbserie, Àr en av dom, dÀr du har nÄgra sekunder pÄ dig, frÄn ELD till du ska ha skjutit 5 skott. Och inte bara det, man ska trÀffa tavlan ocksÄ, och fÄ rÀtt höga poÀng.

En tĂ€vling i precisionsskjutning bestĂ„r av ett antal serier skjutna mot internationell pistoltavla pĂ„ 25 m avstĂ„nd. Varje serie bestĂ„r av 5 skott avlossade under en tid av 5 minuter. Och om jag förstĂ„tt det rĂ€tt sĂ„ kan det vara att man ska skjuta 6 serier x 5 skott, pĂ„ den tiden. Men jag kan ha missuppfattat nĂ„t (inte ovanligt), fast dĂ„ tror jag att jag fĂ„r veta det 😁

HÀr filmade en av ledarna dÄ Nicco sköt en serie. BetÀnk ocksÄ, att pistolen vÀger drygt 1 kilo. SÄ att trÀna med hantlar, Àr ett hett tips frÄn Nicco.

Ett annat tips jag fick, var dĂ„ jag köpte en hibiskus…igen. Jag brukar inte lyckas med dom sĂ„ bra, men dom Ă€r ju sĂ„ fina (medan dom Ă€r i livet). Jag frĂ„gade, tjejen i kassan, om det var nĂ„t speciellt man skulle tĂ€nka pĂ„, förutom vatten dĂ„.

Jo, man ska aldrig, vrida pÄ krukan, utan den ska stÄ Ät samma hÄll heeela tiden. Annars tappar den blommorna. Och helst av allt, och hÀr var hon tydlig att det egentligen gÀller alla blommor, sÄ ska man vattna dom frÄn botten och upp. Men det kan vara svÄrt utan att fippla med krukan.

NÄja, jag stÀllde den i köksfönstret, talade om för Nicco vilka förhÄllningsregler jag fÄtt. Hade den 2-3 dagar, sen flyttade jag den, till teverummet. MEN, jag höll den i exakt samma lÀge vid överflyttningen. BIG NONO, sa Nicco, nu har du förstört den!!!

Det gick 1 dag, sĂ„ tappade den blomman som inte ens hunnit slĂ„ ut 😬

Jaja jag gav ju inte upp nÄt hopp, utan jag har vattnat frÄn botten och den stÄr som gjuten, och nu Àr det den andra blomman som slagit ut. Dom Àr ju pampiga, eller vad?

Är nu mest bekymrad över hur och nĂ€r, jag ska byta jord, utan att fördĂ€rva hela skapelsen 🙄

Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten