I riskzon för smsfingertoppsadermatoglyfi đŸ„Ž

Jag har nu införskaffat en ny mobil. Åkte pĂ„ Netonnet, tvĂ€rpratade med Nicco pĂ„ telefon och sa, jamen dĂ„ trĂ€ffs vi vĂ€l hemma. Mm, beror pĂ„ hur lĂ„ng tid det tar, svarade hon. Äsch, jag Ă€r ju nĂ€stan dĂ€r, det gĂ„r fort…

Ja, valet av mobil, gick fort, varför stÄ och dravla, jag begriper ju ÀndÄ inte det tekniska. Kravet jag hade var bra ljud, jag vill höra vad folk sÀger och dom ska höra vad jag sÀger. Sen Àr kameran, förstÄs viktig.

Killen plockade fram en Samsung S20 Fe 5g. Vi har dock bara den röda kvar… jag tar den, sa jag. Tydligen var det dessutom den sista, för killen som dök upp pĂ„ andra sidan, ville ha en likadan men sorry, dom Ă€r slut.


Jag byter Àven mobilleverantör, vill inte springa runt pÄ altan i stugan och se om jag fÄr in nÄn signal. Jamen det gÄr ju bra. Jo javisst ja, sa jag, visst kunde man byta in sin gamla mobil. Japp, gÄr fint sa han och skickade mig sedan till kundservice.

Egentligen var det nu sÄ, att inbytet kan man bara göra via bestÀllning pÄ nÀtet. Det kom fram efter en halvtimmes springande mellan dom som jobbade dÀr. Sen, mina vÀnner skulle överföringen pÄbörjas. Killen frÄgade hur lÄngt tillbaka jag ville spara mina sms.

Ehh, jaha, jamen vi tar vĂ€l senaste 3 mĂ„naderna. Han lĂ€t tĂ€mligen chockad dĂ„ han kollade mobilen, vet du hur mĂ„nga sms du skickat pĂ„ ett Ă„r. Han hade aldrig sett nĂ„t liknande. NĂ€, svarade jag, har ingen aning. Över 20 000 đŸ„¶

Oh my looord! Ja sa jag, det beror till hundra procent pÄ att jag Àr arbetsledare, och mycket tar vi pÄ sms. Inte konstigt att min mobil har eget liv. Det Àr ju det jag försökt sÀga, haha. Apparna ta ocksÄ sin plats. Men nu ska det rensas.

Jag tror att jag kan ligga i riskzon för att Äka pÄ smsfingertoppsadermatoglyfi. Adermatoglyfi btw, Àr en sjukdom som gör att vissa föds utan fingeravtryck, om ni undrade vad jag anvÀnde för konstiga ord.


4 timmar tog det frÄn det att jag Äkte hemifrÄn, till jag var hemma igen med den nya mobilen. Jisses anÄda, jag hoppas att denna mobil levererar under dom kommande 5 Ären. Jag hatar att byta mobil, pÄ riktigt. Men, en eloge till killarna pÄ Netonnet. Dom gjorde ju vad dom kunde. Och jag fick en bra deal sÄ jag Àr nöjd.

Kusin Anna och hennes man Ingvar, hade bjudit över oss pÄ middag igÄr kvÀll. Och dom har det sÄ himla fint dÀruppe. Vilken kvÀll, magisk!


Ingvar grillade hamburgare, sÄ det var bara att ta för sig.


Vi fick goda drinkar, irish coofee i finglasen och annat gott.


Skratt och prat. Ingvar Ă€r ju en kille för sig, som med fina ord beskrev hans förhĂ„llande till Åke, pĂ„ vilket sĂ€tt han ser upp till honom och av vilka anledningar. SĂ„ roligt att höra, för det Ă€r sĂ„nt man kanske inte sĂ€ger till varandra. SĂ„nt man tar för givet att andra redan vet.


Vi tackar för en underbar kvÀll hos er!


Sen hade jag en jĂ€kla natt. Det har krampat i fotknölen, pĂ„ den fot jag fick tĂ„frakturen. Det Ă€r som sĂ„ elakt, för det spelar ingen roll, vad jag gör, foten fĂ„r eget liv och det gör ju sĂ„ ont. NĂ„, efter en del krigande sĂ„ somnade jag om. Kliver upp och hinner inte mer Ă€n att lyfta den andra foten för att sĂ€tta pĂ„ mig byxorna, dĂ„ fĂ„r jag samma kramp, fast ni i andra fotknölen, alltsĂ„ VAAADđŸ„”đŸ„Ž

Kan vĂ€l rĂ€kna ut att det har med felbelastning att göra. GĂ„r man inte pĂ„ det sĂ€tt man brukar sĂ„ anvĂ€nds fel muskler och annat. Sen fĂ„r man tillbaka det… dĂ„ man slappnar av. Men, dĂ€r och dĂ„, nĂ€r det kĂ€nns som vĂ€rst, och jag vaggar fram som en lĂ„ghalt anka. SĂ„ tĂ€nker jag pĂ„ en kille jag sett pĂ„ TikTok.

Han Àr 21 Är, och var med om en olycka dÀr han blev pÄkörd av en palltruck. Hans kropp slutar vid naveln, och han har bara en arm kvar. Men vilken kÀmpe, och vilken smÀrta han fÄr utstÄ dÄ han har kronisk vÀrk och andra elakheter. Men ÀndÄ, sÄ skrattar han och gör nÄgot Ät sin situation. En sÄn gÄng, kÀnns kramp i fotknölen, tÀmligen banalt. Han skulle ju byta, vilken dag som helst.

SÄ man ska nog kÀnna sig ödmjuk inför det man har, man vet aldrig hur livet ser ut bakom nÀsta hörn eller milstolpe, om man nu vill prata i dom termerna. Det finns ALLTID dom som har det vÀrre, och stackars stackars mÀnniska, som har det vÀrst i hela vÀrlden. Kryptiskt, jag vet.

Ha en underbar lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten