Dricka med sugrör 🧃

Jag förberedde bÀrplockar turen igÄr, med dubbeltejpade tÄr, vintersocka och stabil sula i stöveln. Sedan travade vi inte ivÀg sÄ lÄngt, faktiskt, utan vi hittade det bÀsta stÀllet det första vi gjorde, och det gick hyfsat att gÄ dÀrinne.


PĂ„ andra stĂ€llet var det Åke som travade ivĂ€g, jag brydde mig mest om att fĂ„ Winstone pĂ„ bild…ja Åke fastnade, han med.


Även bussen, och jag undrade i mitt stilla sinne, vad folk tĂ€nker dĂ„ dom ser bussen parkerad sĂ„ hĂ€r vid vĂ€gkanten.


SvĂ€r dom högt att nu j-vlar Ă€r det bĂ€rplockare hĂ€r, deluxe, och det kommer att vara skövlat hĂ€r dĂ„ dom försvinner. Haha…njae, knappast, men det kan dom ju fĂ„ tro.


Tredje stĂ€llet, dĂ€r kom myggen, och dom var ettriga. Åke lufsade ivĂ€g och jag och Winstone höll oss mer till fotograferingen.


Ovanför den dÀr stenen var det en vall, som vi gick upp pÄ och dÀr bakom, fanns det en grön tjÀrn, förmodligen en lÀmning efter gruvdriften.


Winstone stod och stirrade ut i fjÀrran, och jag trodde att han hörde renar eller annat.


Men dĂ„ vi snodde om sĂ„ var det faktiskt Åke, som gĂ„tt tillbaka och sedan hoppat över diket, sĂ„ han befann sig pĂ„ andra sidan.

Vi nöjde oss med det vi hittade, och fortsatte vÀgen till MalÄ, dÀr vi fyllde pÄ kylskÄpet och sedan tillbaka till stugan igen. Nu har vi ungefÀr, 6 sÄna hÀr skÄlar med hjortron i frysen, sÄ med den konsumtionen vi har av dessa bÀr, klarar vi oss ett tag. Kan ju bli mer plockning senare.


Imorgon Äker vi hem och stannar dÀr ett par dagar. Min kindtand har gÄtt sönder, rejÀlt. HÀr i MalÄ Àr det stÀngt fram till 6 augusti, sÄ nÄn hjÀlp fÄr man inte, utan dÄ har dom förmodligen tÀnkt att man ska Äka in till Lycksele, om man ska ha akuttid.

Jag har dĂ„, peppar peppar, inte ont annat Ă€n dĂ„ jag dricker varmt eller kallt, dĂ„ kĂ€nns det minsann, Men jag klarar Ă€ven det om jag dricker med sugrör, haha, kaffe med sugrör Ă€r vĂ€l inget som lockar fast… i can do it, om jag vill.


Idag ska jag olja in vÄr ytterdörr, och imorgon kanske det blir ett lager med falurödfÀrg, pÄ baksidan dasset, den vÀggen sÄg ut att ha fÄtt sitt, av vÀder och vind. Jag litar inte riktigt pÄ att vi slipper regn idag, men men, vi fÄr se, det kanske klarar sig, vi hade ju bara 10 droppar regn igÄr.

Önskar er alla en fin lördag!

Maria Lundmark HĂ€llsten