Kroppsliga bromsklossar 👂đŸ’Ș

Idag Àr det svÀgerskan Svetlana, som fyller Är. SÄ vi vinkar hÀrifrÄn och sÀger Grattis pÄ din födelsedag!


Åke sĂ„lde en John Deere Ă„kgrĂ€sklippare för ett tag sedan. Jag la ut annons pĂ„ blocket, och denna gĂ„ng, skrev jag, lĂ„nad mejl…ring.


Man kĂ€nner igen en John Deere pĂ„ fĂ€rgen. Den Ă€r grön med gula detaljer. I annonsen la jag till 5-6 bilder, pĂ„ den gröna saken. Den absolut första som ringde honom, började med att frĂ„ga, vilken fĂ€rg har den? Ehhh japp đŸ€Ș

Efter 5 minuter smsar en kvinna, som jag kollar upp, hon Ă€r typ 77 Ă„r och bor i Stockholmstrakten. Hon vill att Åke ska mejla henne. Ehh, nĂ€, det stĂ„r att man fĂ„r ringa. Fast jag sa att Åke fick bestĂ€mma sjĂ€lv, mejla du, men blanda inte in mig i det dĂ€r.

Jag Ă€r nĂ€mligen rutinerad efter att ha stĂ„tt pĂ„ allas annonser och sedan fĂ„tt svara pĂ„ hundra mejl, om frĂ„gor som egentligen redan stĂ„r om man lĂ€ser annonsen, dom som köar, och dom som börjar buda pĂ„ saker. Jag vill inte… jag har annat för mig.

NÄ, grÀsklipparen Àr sÄld, vad jag ville pÄpeka hÀr, Àr dom som uppenbarligen inte vet vad dom Àr ute efter. Dom kan varken se bilder eller lÀsa texter.
Precis som i helgen. Jag fotade en gungstĂ€llning som vi inte anvĂ€nder lĂ€ngre, och tĂ€nkte att nĂ„n kanske köper den, Ă€ndĂ„. 150 kronor…som hittat.


Det gĂ„r 10 minuter och jag fĂ„r meddelande om en som Ă€r intresserad. Jag svarar kort…den stĂ„r kvar. Och sedan skickar hon detta.


Andra frĂ„gan Ă€r pris…DET STÅR JU DÄR đŸ€Ż

Och sedan allt det andra, vad Àr det för skrÀp? Efter jag skrivit tack men nej tack, sÄ blockade jag denna person. Ingen köper en gungstÀllning för 150 kronor och gÄr igenom allt detta omak, för att fÄ tag i den.

Anledningen till varför jag censurerat bilden Àr ju att det kan vara nÄn pÄ FB som fÄtt sin profil hackad. Fast jag tror inte det. DÄ jag letade sÄ hittade jag ingen dÀr namn och bild stÀmde. Jag Àr mer fundersam pÄ vad dom tjÀnar pÄ det dÀr.

Har lĂ€st att nĂ„n blivit hotad och anklagad för att inte lĂ€mnat ut det nĂ„n har köpt, lalala…ja, kan ju vara nĂ„t sĂ„nt. Dom chansar och sedan eskalerar det och efter det kommer hot. Är man rĂ€dd av sig sĂ„ kanske man gĂ„r med pĂ„ att betala igen, för att dom pĂ„stĂ„r att dom skickat pengar eller nĂ„t, ja, jag vet inte, jag bara spekulerar.

Som nĂ€r vi skulle sĂ€lja en av vĂ„ra gammbussar, via blocket. DĂ€r mejlar en man att han Ă€r pĂ„ utlandstjĂ€nst men ska skicka en bulvan som kommer med pengar och sedan ska han köra bussen, blablala… NĂ€, skulle inte tro att det sitter nĂ„n pĂ„ andra sidan jorden och Ă€r intresserad av att köpa en gammbuss. Suck đŸ„Ž

Jag önskar dock att Àven Blocket, skulle ha den funktionen, att man kunde blockera dom som man anta, inte har rent mjöl i pÄsen. DÄ kunde man ju bara slÀppa dom.

Min första dag pĂ„ jobbet efter ledigheten, kunde ha resulterat i en akututryckning frĂ„n brandkĂ„r eller kanske besök pĂ„ akuten. Men i panik, sĂ„ löste jag problemet sjĂ€lv, och slet mig loss. Hahaa…kunde inte tĂ€nka tanken att jag skulle komma in pĂ„ akuten och denna gĂ„ng pĂ„ grund av att jag fastnat med överarmen i tvĂ€ttmaskinen.

Det Ă€r en toppmatad maskin, och den har gĂ„tt sönder. Trumman har fastnat med öppningen nedĂ„t och sĂ„ har den nu stĂ„tt i 4 veckor. Jag ringde Åke och frĂ„gade om han inte hade nĂ„gra verktyg sĂ„ man kunde komma sig in i trumman. Och han kom dit, med en bultsax.

Det blev ett uppklippt hĂ„l, med nĂ„got vassa kanter, och min överarm Ă€r ju lite grövre Ă€n underarmen. Sedan försöker man ju nĂ„ det dĂ€r sista, med fingertopparna…en liten liten bit till. Och sedan blir det samma effekt som nĂ€r du stoppar in skallen mellan spjĂ€lorna, och du ska ut dĂ€rifrĂ„n och öronen fungerar som bromsklossar.

Min överarm, blev min bromskloss, dessutom gjorde det rĂ€tt ont i dom skarpa kanterna som skar mig lite. NU HAR JAG FASTNAT! sĂ€ger jag till Åke. Och han sĂ€ger…Har du fastnat? Jösses…jag tar i och drar loss mig, hahaa…oj, nĂ„, det löste sig med lite rivsĂ„r.

Idag blir det kokaköttsoppadag, och det lÀr jag göra innan jag Äker pÄ jobbet. Men jag börjar med frukost. Ha en fin tisdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten