Det Ă€r en 🖕 get!

Var ute i blÄbÀrsbusken igÄr igen. Nu blev det 1,1 liter, pÄ en kort stund. Gott om bÀr, mÄ jag sÀga.


ApropĂ„ sĂ€ga, det vill sĂ€ga prata, sĂ„ har jag stött pĂ„ detta lilla klipp, och lyssna inte pĂ„ det om ni inte tycker det Ă€r ok dĂ„ barn uttrycker sig lite illa. Men jag kan inte lĂ„ta bli att skratta, barnet Ă€r ju helt, tvĂ€rsĂ€ker, och det Ă€r inget fel med det…

Och nu apropĂ„ barn, sĂ„ kommenterade jag ett klipp pĂ„ TikTok. DĂ€r det Ă€r en kille som kanske Ă€r 8-9 Ă„r och han har, bland annat rosa klĂ€der pĂ„ sig. Gissa kommentarerna… Ja det Ă€r ju förstĂ„s, ty sĂ„na hĂ€r, att killar inte ska ha rosa, Ă€r han en tjej, blablabla.

SjÀlv kommenterade jag med att det Àr bara tyg, och killen Àr vÀl ÀndÄ rÀtt tuff, som faktiskt inte bryr sig och han VILL ha det pÄ sig.

Nu fĂ„r jag en motfrĂ„ga, om detta hade varit ett barn som vill ha en slöja pĂ„ sig dĂ„? Hm… nĂ€r jag dĂ„ svarar att det Ă€r en svĂ„r frĂ„ga, pratar vi burka eller Hijab? Är det utan pĂ„tryckningarna frĂ„n förĂ€ldrar? Samt en motfrĂ„ga…förstĂ„s. Tycker du (personen som frĂ„gade mig) att killar INTE fĂ„r ha rosa klĂ€der pĂ„ sig? Och innebĂ€r det att tjejer, egentligen inte fĂ„r ha blĂ„, gröna eller svarta klĂ€der heller?

InvĂ€ntar svar, kanske inte fĂ„r det, ens en gĂ„ng. För mig var min kommentar direkt menad till alla som inte tycker att pojken ska ha rosa klĂ€der pĂ„ sig. Jag grĂ€vde inte djupare, med alla om, eller utifall att, men det gĂ€ller inte…osv. VĂ€ljer man att dra det lĂ€ngre sĂ„ ok, lĂ„t dom dra, fĂ„r se om jag ids svara.

IgĂ„r kvĂ€ll, blev hembjuden till en icke kaffedrickande person, pĂ„ kaffe, och alldeles nybakad, direkt tagen ur ugnen, blĂ„bĂ€rspaj, minsann. Ibland har man ju tur Jag fick ocksĂ„ trĂ€ffa Elisabeths katter. Den hĂ€r lilla damen Ă€r 6 Ă„r, och hon Ă€r ju för fin. Ser ut som en katt med sammet pĂ€ls, och nu fĂ„r ni bortse frĂ„n, hur jag sĂ„g ut, hahaa…

Och hennes nya familjemedlem, Moose, eller Àlgen dÄ, om vi ska ta pÄ svenska. Han Àr 6 mÄnader och vÀrsta busen, haha. Men det Àr vÀl sÄ katter Àr.

Theresé uppdaterade livet med Bobby, sÄ den passar vÀl bra hÀr, som avslutning.


Idag jobbar jag nĂ„n timme, eller rĂ€ttare sagt, 2Âœ för att vara korrekt. Sen ska jag hĂ€mta B.son, som ska hĂ€nga med oss i helgen. Ha en fin fredag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Bra att du reagerar och kommenterar ✏ !!!
    SkrĂ€mmande hur det ser ut pĂ„ soc medier med dessa oupplysta, rĂ€dda, krĂ€nkta och egoistiska kommentarer om tamefan allt och det Ă€r som om det vore fakta som levereras. Tragiskt. ”Man behöver ingen utbildning för att ha sunt förnuft” NĂ€e, men det Ă€r heller inte fakta som levereras, nĂ€r det ena helt inskrĂ€nkta pĂ„stĂ„endet efter det andra, smattras ut.

  2. Maria Lundmark HÀllsten (inlÀggsförfattare)

    Ibland vill man bara ha saker osedda och ohörda, men svÄrt att bara klicka vidare och inte skriva nÄt. Jag fattar inte heller vad vissa hÄller pÄ med. Ibland Àr det som nÀr man talar om för en som rökt i hela sitt liv, att det Àr farligt att röka, eller för en som vÀger 150 kilo, att det Àr osunt att leva sÄ. Precis som om dom inte redan visste det. Man dumförklarar andra men dum i skallen, Àr ju vad dom sjÀlva Àr, om dom inte redan fattat att dom visste allt det dÀr, innan.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten