Kanske byter inriktning och satsar pĂ„ mello…đŸŽ€

Jag har inte hört talas om att det finns en samisk melodifestival. Ej hört eller, möjligtvis har det svÀvat förbi men inte fastnat. För mitt intresse, av melodifestivalen, rent generellt, Àr inget som lockar mig.

Men, sÄ dök den hÀr bilden upp pÄ vk.se i lördags. Klicka pÄ bilden för att lÀsa mer om den samiska melodifestivalen, som hör och hÀpna, funnits sedan 1990.


Jörgen Stenberg, varför kĂ€nde jag igen namnet…skrivskrivskriv, skicka till TheresĂ©, som Ă„terkom med ett, ja, ni Ă€r förmodligen slĂ€kt, fast pĂ„ lĂ„ngt hĂ„ll…typ , kan vara femmĂ€nningar.

JAAA, svarade jag, i know it, det Ă€r dĂ€rifrĂ„n min fantastiska sĂ„ngröst kommer ifrĂ„n. Han och Pontare, vad kan liksom bli fel đŸ€© Och dĂ€r plockade TheresĂ© ner mig pĂ„ jorden igen och tyckte att jag skulle chilla, inte byta yrkesbana eller pĂ„ nĂ„t annat sĂ€tt Ă€ventyra, det jag redan har.

Jaja, joo, jag vet att jag inte presterar skönsĂ„ng, men man hade ju kunnat drömma om det. Hahaa…


SĂ„ var det kul att RenbĂ€rs Annelie ringde igĂ„r. Och började samtalet med en sĂ„ng, som jag sedan skulle gissa vilka det var. Och jag gissade rĂ€tt och fick en fullpottare av henne. Hon pĂ„stod att ingen annan brukade höra vad hon sjunger för nĂ„t. SĂ„… vad sĂ€ger du Annelie, vi kanske skulle starta upp ett litet rockband đŸŽ€đŸ„đŸŽž

En till utedag igÄr. Krattan byttes ut mot sopkvasten.


Det Ă€r nĂ€mligen, enligt UmeĂ„ Kommun, fastighetsĂ€garnas ansvar att sopa utanför tomtgrĂ€ns sĂ„ att folket kan passera, obehindrat. JÖSSES 😼

Man ska ocksĂ„ se till att vĂ€xtligheten hĂ„ller sig utom risk för andra och helst inom tomten. Fast… deras ogrĂ€s fĂ„r tydligen vĂ€xa in pĂ„ vĂ„ra tomter, snacka om översittarfasoner.

Jag tvÀrbrÀnde ivÀg och köpte nya gympadojor, dessa med lite grövre sula, men sÄ sköna att gÄ i, verkligen vÀlbehövliga. Man gÄr ju ÀndÄ en del.

Vi passerade piltrÀden pÄ lite nÀrmare hÄll igÄr, och visst ser det ut som om det Àr nÄt pÄ gÄng.


SÄ snabbt gick dÄ 2 lediga dagar och det Àr dags för jobbet i eftermiddag. Men vi hinner nog med lite uteliv innan dess. Det fina vÀdret verkar hÄlla i sig. Ha en fin dag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Annelie Wallmark

    Jaa
 det var ju Sweet! Andra gissen tog du det pĂ„! Inte förvĂ„nad dock dĂ„ du Ă€r rĂ€tt sĂ„ allmĂ€nbildad. Nu svĂ€rmar fjĂ€rilarna hĂ€r. SĂ„ vackert med deras parningsdans. Delad glĂ€dje Ă€r dubbek glĂ€dje sĂ„ vad sĂ€ger du? Kommer du pĂ„ en kopp? Eller mugg fĂ„r jag vĂ€l sĂ€ga 😅 LĂ€ngtar ju efter dig! Pöss!

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Hahaa… Usch ja, dom dĂ€r flĂ€rparna Ă€r hĂ€r ocksĂ„, det Ă€r bara att huka sig och ibland skrika svordomar, dĂ„ dom kommer. Har kommit pĂ„ mig sjĂ€lv att jag Ă€ven blĂ„ser ut luft genom munnen dĂ„ jag ser dom. Kan vara ett sĂ€tt att skydda sig ifall dom fĂ„r för sig att flyga in i munnen 😅 Ja det Ă€r klart att vi mĂ„ste fĂ„ till en dejt, inom en snar framtid. Fast först ska vi hinna med en resa söderut. Vi drar om 1 vecka, och blir borta 1 vecka. Vet ju att Ă€ven du ska söderut, en svĂ€ng, nu till maj. Vi mĂ„ planera och fundera pĂ„, nĂ€r, var och hur.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten