Tänk om…what if, tur i oturen, trots allt

Det kunde, på riktigt, tagit en ända med förskräckelse, igår. Vi skulle ut en sista sväng innan tågresan. Målet var återvinningen uppe vid Gullans Kiosk i Nyköping. Med 200 meter kvar, är det plötsligt stora sprickor i asfalten och Tina, ser inte den, utan hamnar snett med foten i en sån och stupar, handlöst i backen 🙄

Med stukad vrist, på höger fot, och trasigt byxben och sårskada på vänsterknä, blev det ryggläge och högläge, nån timme innan vi åkte.


Men i efterhand blir det ju att man tänker på vilken tur att… hon kunde ju ha slagit huvudet i backen, brutit både armar och ben, så…
Och krycka hade hon på lager så den fick hon ta med, då vi larvade iväg upp till tågstation.


Här lite vy från ett tågfönster..

Och ett med vy från min plats, högläge även här.


Mmsade en bild till Åke att lokföraren hittat gaspedalen, vi var väl uppe i 200 knyck och mer, till och från.


På Stockholm Central bytte vi från Mälartåg till Pendeltåget. Hela centralstation är ju en alldeles egen värld med gångar, trappor, hissar, skyltar. Det är butiker, mataffärer och fik, och givet…folkvimmel så man kan bli vimmelkantig.

Men Tina guidade rätt på, jag hjälpte lite med henne väska och försökte läsa skyltar som kunde vara bra att följa. Kom till rätt spår, med 10 minuter tillgodo. Sen blev det ett hastigt, farväl, då vi stannade på Arlanda och hon klev av med ny destination….Torrevieja. Och jag fortsatte till Uppsala, där Theresé mötte upp.

Sally hade bestämt att det skulle bli Gott och blandat till middag ikväll, så jag erbjöd mig att bidra med mina Maria special, vårrullar. Därför blev det ett stopp på Nelins inne i Uppsala. Med lite annorlunda matvaror…och blommor. Och en får följa med hem till Umeå, en luden Begonia 🧐


Stannade även på deras Ica Kvantum. Jösses sa jag då vi passerade detta, inne i butiken. Det ser ju ut som ett stort salladsbord…


Ja, men det är det ju, sa Theresé. Dom odlar sin egna sallad och en del örter…coolt.

Och vid skanningen hade dom skojsat till det… Theresé brukar välja denna, bara för att.


Jag hade lätt valt den här.


Ha en fin onsdag, allihop! Och ja, Winstone blev glad då jag kom hem, fast han hade nog visat större glädjeyttringar om inte Theresé burit på matkorgen… Då den kom bort så hälsade han med baktassehopp och blötpussar. Katten…njae, tämligen obrydd.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Uppskattar verkligen all hjälp med väskan i tisdags, ända ut på perrong Arlanda C. Där hittade jag två höga rulltrappor, gick bra. Såg att det är tidsbegränsat att ta sig genom spärren in på Arlanda och de uran biljett stoppade upp båda spärrar. Tur en extra personal lät mig gå förbi.

    Fort gick tiden innan take off till Alicante och fick så mycket hjälp med väska och tre egna platser på flighten.

    Nu är det fredag, kaffe och frukost intagen i full sol. Ljuvligt och välgörande. Ska strax linka iväg till fysioterapeut med foten.

    Vi hörs!

  2. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

    Nu hoppas jag ju att din fot läker som den ska, så kom vi ju, bägge två, undan med bara förskräckelsen…och ont som gick över. Härligt att du får njuta av solen. Här var det förvisso sol idag, fredag, men knappast dom graderna i luften, som ni har, därnere.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten