Jag… en uppviglare đŸ˜ČđŸ€”

”Dom ska brĂ€nnas pĂ„ bĂ„l”, var min rubrik pĂ„ gĂ„rdagens blogginlĂ€gg. NĂ€r jag bloggat för dagen, lĂ€gger jag ut en lĂ€nk pĂ„ FB, till mitt inlĂ€gg. IgĂ„r fick jag inte det, utan sĂ„ hĂ€r stod det dĂ„ jag kollade in lite senare.


Jag kunde inte annat Ă€n skratta, VÅLD OCH UPPVIGLING mot fĂ€stingar…JÖSSES!!

HÀr tycker jag sedan att just FB, dÀr folk verkligen jag bete sig illa och skapa uppvigling, mobbing, hot och förtal. Och dÀr det Àr sÄ viktigt att vara kÀllkritisk och ta reda pÄ fakta. Fast gjorde FB det? LÀste dom mitt inlÀgg, kollade dom upp vad det verkligen rörde sig om? Nopp, skulle inte tro det.

NÄ, jag Àndrade ju bara rubriken, och dÄ gick det bra. Fast jag överklagade deras beslut.


Men jag tillÄter mig att tvivla, Ä det grövsta, att dom ens kommer att göra nÄgot Ät det. Att stoppa falska identiteter, bluffannonser och annat, det gör dom inte. NÄja, jag Àr inte heller dummare Àn att jag fattar att min rubrik, kan tolkas pÄ annat sÀtt Àn vad jag menade, och det var inte min mening, och nu Àr den ju ÄtgÀrdad.

La ut en bortskĂ€nkes annons igĂ„r, apropĂ„ FB, men nu tĂ€nker jag pĂ„ dom som gör precis tvĂ€rtom. Jag skĂ€nker bort, nĂ€stan 6 kilo hundmat, som Winstone inte tĂ„lde. Avslutar annons texten med… ”Ja, jag vet att man kan lĂ€mna in till djuraffĂ€r ocksĂ„ 😊”

Och vad tror ni att den första som kommenterar, skriver? ”Finns en tunna till djurskyddet hos zoo pĂ„ Mariedal dĂ€r man kan lĂ€mna ocksĂ„”.

HÀr gjorde jag nÄt som alla borde göra dÄ det handlar om sÄnt som lÀtt kan eskalera, och sluta med nÄt som det inte var tÀnkt. DÄ man slÀnger ord hit och dit, och slösar med tid pÄ att försöka sÀtta mÀnniskor pÄ plats.

Jag ignorerade kommentaren totalt, och skrollade till en som ville ha hundmaten istÀllet. End of story!


Åke kör inte FB annonser, utan han sĂ€tter ut det han ska sĂ€lja, vid staketet. Det var ju enkelt.


Hade dock inte funkat med hundmaten, dÄ hade nog nÄt annat djur, dragit med sÀcken.

HÀrligt var det dÄ i solen igÄr, och nu tror jag att allt jÀrnskrot som brukar stÄ pÄ gÄrden, Àr pÄ plats.


Tyckte dock att Åke var nĂ„got ovarsam med den lilla grisen, eller vad. SĂ„g ut som om han kastat ner den dĂ€r.


Pssst, Theresé, om du av nÄn anledning har vÀgen till eller förbi AntikaffÀren i Grillby, och dom har kvar dessa smÄ griskultingar, kan du köpa 1, eller 3 dÄ, till mig. Har inte sett dom nÄn annanstans.

ApropÄ djur, Annelie i Renbergsvattnet, har skickat in sin fina bild pÄ en av hennes hundar och en kyckling, till Norran, dÀr det Àr tÀvling om bÀsta bilden. Nu Àr hon utvald till en av tio finalister. TyvÀrr mÄste man vara prenumerant för att rösta sÄ jag kan inte ge henne en röst, men kanske nÄn av ni, kan och vill. Jag ger henne dÄ 10 av 10, för en jÀttefin bild, i stunden eller sekunden. Klicka pÄ bild för att komma dit, men som sagt, man mÄste vara prenumerant.


Nu mÄ ju vÀrsta vÄrfloden ha passerat, det Àr lite vatten i TvÀrÄn idag.


Ha en fin lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten