Vilket detektivjobb đŸ•”ïžâ€â™€ïž

Theresé utförde ett litet detektivjobb dÄ det kommer till bilderna jag la ut pÄ Nicke och Elsies Norgeresa. JodÄ, dom for ju till Norge men alla bilder Àr inte tagna dÀr. Det finns fler bilder frÄn resan, och Theresé tyckte att hon kÀnde igen denna omgivning, frÄn nÄnstans. Tyckte att det kÀndes som Sundsvall eller möjligtvis TimrÄ.


Hon gÄr in pÄ Google och anvÀnder sig av street view och hittar detta.


Och ja, förmodligen Àr dÄ dessa bilder dÀrifrÄn.


Ganska fantastiskt Ă€ndĂ„, vad man kan göra, och vad vissa saker kan fastna i huvudet och bara finnas dĂ€r. Som omgivningar och miljöer. Att kĂ€nna igen folk och platser. DĂ„ det gĂ€ller folk, Ă€r jag redan körd. Omgivningar, ja… dĂ€r vet jag att jag kan minnas detaljer och andra saker fast mitt problem Ă€r vĂ€l mer att hitta dit eller sĂ€tta det pĂ„ kartan.


Var bara hemma igÄr, och gjorde ingenting, förutom lite arbetsrelaterade saker, via dator och mobil. Och tog fram en bit Àlgkött som jag skar upp som Àlgskav, slog igÄng tvÄ grytor som Winstone övervakade med hundra procent fokus.


I den ena grytan blev det dÄ en rÀtt sÄ traditionell Àlgskavsgryta med lök och bacon, chilisÄs, crÚme fraiche och grÀdde. Den kommer sedan att Àtas med vinbÀrsgelé och potatis.


FrĂ„n den andra grytan serverade jag fredagsmiddagen, som fick bli kebabkryddad Ă€lgskav med pimento chipotle och svartpeppar. Den blev het, men god…


JodÄ, Winstone fick en smakbit av köttet, men innan kryddningen, förstÄs. Han serveras inget salt eller andra konstigheter, och sallad tar han gÀrna, vid sidan om.


Har haft skydd pĂ„ min mobil, och tyckte att det började se aningens dĂ„ligt ut. Jag drog bort skyddsplasten jag haft dĂ€r, Men var inte speciellt nöjd, över hur den sĂ„g ut under plasten. Jösses, hur kunde glaset ha blivit sĂ„ fult đŸ€š

NĂ„, jag gör som jag brukar, inser att det inte finns sĂ„ mycket jag kan göra Ă„t saken utan det Ă€r bara att acceptera att ett Ă„r, tydligen nöter pĂ„ glaset Ă€ven fast man skyddat det. SĂ„ döm om min förvĂ„ning, dĂ„ jag upptĂ€cker att jag tydligen satt ett plastskydd över ett annat plastskydd sĂ„ min mobil har varit dubbelsĂ€krad, hahaa… och plötsligt fĂ„r man kĂ€nslan av att man vunnit nĂ„got.


Inte fanns det nÄn repa pÄ min mobil, den ser som ny ut Och NEJ, jag fÄr ingen kÀnsla över att jag Àr mindre begÄvad Àn nÄn annan, bara lite hommlig ibland, och tanklös, fast bara dÄ det gÀller smÄ, obetydliga saker som mobilskyddsplast.

Ha en fin lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten