Lifes is good eller..

Minnen minnen, vad gjorde vi utan dom Mja, dom njutningsfulla minnena vill man ju komma ihåg, men då det ska jäklas hela tiden, och du dessutom blir påmind om det. Då vet jag inte om det snarare blir, att hälla salt i såren.

Här backar vi bandet till oktober 2015.

Jag blev motarbetad med precis allt jag företog mig. Och det började med min mobil. Den blev svart i skärmen, för att tio minuter senare, fungera, i en minut, sedan svart igen.
Jag slet ut batteriet och SIM kortet minst 3 gånger, startade om skiten flera gånger men då brände startsidan fast…i en kvart. Sedan kanske den funkade 2 minuter. Retade mig på att det står Lifes is good, då jag inte riktigt höll med.


En av orsakerna till varför det kändes så motsägelsefullt, var att vår hemtelefon, varit död i en månads tid. Ja, jag hade inte fixat det, eftersom jag inte varit hemma. Detta var under perioden då jag hade min väska jag skulle bära med mig överallt, the vac pac.

Ville inte springa upp och ner i källaren där hälften av alla sladdar och dosor ligger, jag hade inte haft ork, till det. Men så igår…i ren förbannelse, så gick jag dit, slet ut alla kablar och strömsladdar, väntade i 2 minuter, och satte igång allt igen.

Det absolut enda, som hände, var att jag blev utan internet…också.


Det var då, mina vänner. Men det var knappast en engångshändelse, utan man får snarare vara glad att det inte händer varje dag. Kanske varannan räcker…

Igår då jag skulle hem från jobbet, fick jag inte upp dörren till garaget. Vi har en blipp till den. Testar garageporten, nopp, går inte heller. Provar ringa ett nummer sp, står på en skylt utanför men det går bara till UPAB och gäller inte felanmälningar på dörrar och portar.

Men så går det upp ett ljus, det finns en infart på andra sidan byggnaden. Travar runt för att se om jag kommer in den vägen. Min förhoppning är att det ska gå att öppna porten inifrån. Det blev ett hallelujah moment , det fungerade.


Eftersom det var igår, så borde jag ju ha ryggen fri idag, eller… det återstår att se.

Fick en leverans från Finland igår kväll. Jag och Åke ska få öppna en julkalender i år, från finska Fazer. Beställde även nån chokladkaka som kanske passar till en kommande glöggtestar kväll.

Jättefint, fast kolla nu här igen. Finnarna är inte bättre på att packa saker än vi är. När jag såg kartongen som leveranskillen mmsade, den här, så blev jag tvärt osäker på vad tusan jag beställt, på riktigt. 40 kilo choklad, eller 🥶


Fast kartongen innehöll papper, mer papper och slutligen, ett lager papper till.

I botten, återfanns min beställning.

Den upptog 8,5cm på höjden, och kartongen mätte modiga 39 cm.

Det sjuka är att här ska vi tänka miljö, undvika onödiga frakter, inte ta så mycket plats. Dom hade ju för faen fixat så att gurkorna INTE skulle ha sån böj på sig för att dom sedan skulle kunna förpackas i lådor, med så många gurkor som möjligt. Vad hände här då 🥸

Man ska spara utrymme för vissa saker och andra, struntar skoningslöst i, att ta plast, material, och så vidare. Nå, jag struntar i frakten, detta var fraktfritt så det drabbar inte mig, men…
Känns fel att säga att jag pyntat inför Halloween. Här styr jag bara om sakerna och fokuserar mer på att dom ska synas, haha.. och med den filmsnutten, önskar jag er alla en trevlig torsdag. Klicka på bilden.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten