Allt ont har nĂ„t gott med sig, eller đŸ€”đŸ„ž

Det blir inget jobb för mig idag. Utan jag fĂ„r ta det som det kommer. PĂ„ rygg och led fick jag min avancerade massage, skönt för mitt skelett â˜ ïžđŸŠŽ Jag upplever nĂ€stan att det skramlar dĂ„ jag gĂ„r, haha. Han kollade Ă€ven min arm.

Hans teori Àr att dÄ man gÄr med smÀrta Àven om den Àr överkomlig, under en lÄng tid, sÄ kommer det till slut en dag dÄ det blir stopp. DÄ det gör ont, sÄ inskrÀnker man rörligheten, och gör andra rörelser för att kringgÄ problemet.

Det köper jag rakt av. SÄ Àr det ju Àven med synen. Ser man sÀmre sÄ kompenserar oftast det andra ögat, sÄ sjÀlv kan det ta lÄng tid innan man ens fattar att man hÄller pÄ att se dÄligt.
Jaja, jag har dĂ„ turen att ha en vĂ€nsterarm och hand som funkar. SĂ„ jag Ă€r inte helt strandad. Men saker tar lĂ€ngre tid att göra. Fast det överlever jag ocksĂ„. Synd att det ska göra sĂ„ förba…ont, bara. Fast inget ont som inte har nĂ„got gott med sig… eller đŸ€”


Mamma ringde nu pÄ morgonen. Deras vaktmÀstare Àr en gammal klasskompis till mig och han hade plingat pÄ för nÄn dag sedan för att tala om att han utfört ett litet specialjobb Ät mamma. Hon hade frÄgat ifall han kunde klistra fast band pÄ trappstegen, sÄ hon lÀttare kan se vart hon sÀtter fötterna, och det hade han nu gjort.

Dom pratade om hur farlig trappan kan vara, dÀr hon bor Àr det en lÄng trappa pÄ 16 eller 18 trappsteg och sedan Àr det ytterdörren lÀngst ner. Hon tog tillfÀllet i akt och berÀttade för honom dÄ pappa satt mig i pulkan dÀruppe. Medan dom skulle hÀmta det sista innan vi skulle ut pÄ Àventyr.

Inte hade jag tid att vĂ€nta pĂ„ dom utan tyckte det sĂ„g lockande ut att fĂ„ fart pĂ„ pulkan och börja Ă„ka redan dĂ€r och dĂ„. Det blev med dunder och brak men jag satt kvar i pulkan och tyckte bara att det kul. HĂ€r fortsatte vaktis Mats, att berĂ€tta att han och en kompis anvĂ€nde sina skiboards och Ă„kte utför trapporna i höghuset, haha. Även dĂ€r, med dunder och brak, kan jag tĂ€nka.

För 5 Ă„r sedan, stod Åke pĂ„ brĂ€dan, men inte i nĂ„got trapphus i alla fall


ApropÄ trappor sÄ gick jag ner i kÀllaren igÄr. Jag blev sjukt nervös dÄ jag ser detta i dörröppningen in till rosa rummet.


NĂ„gon har tagit av hĂ€sten sin loksele, och försökt fĂ„ den pĂ„ renen. Jag törs nu nĂ€stan svĂ€ra pĂ„ att det Ă€r Fultomtarna som Ă€r i farten. Jag kan nĂ€mligen inte hitta dom nĂ„nstans, inte ens i julgarderoben đŸ„”

Blev less pĂ„ att lokalisera norrsken utomhus. BestĂ€llde en grej pĂ„ nĂ€tet, hehee…


Och med dom bilderna hoppas jag att ni alla fÄr en underbar fredag!

Maria Lundmark HĂ€llsten