Man var med, men man var inte där

Städat och gjort klart däruppe. Theresé och Sally kommer ju nästa vecka och Anders dyker väl upp till Nyår. Blev nästan lite hotell feeling. Fast här är det inte all inclusive, haha.


Med nytt batteri i bilen fick jag igång den igår. Fast inte utan att den var aningens utfryst. Upplevelsen var att någon kletat fast tuggummi på alla leder, kopplingar och andra rörliga saker. Men innan jag var uppe på Mariehem så hade jag fått lite mer liv i den.

När jag gick från mamma såg jag dessa cyklar inne på andra gården. Jag fick ju coneheads i mitt head, och fotade, förstås.


Vi såg dokumentären om Ingemar Stenmark. Inte nitiskt, men vi följde med lite här och där. Vilken speciell människa han är. Och obrydd, på många sätt och vis. Han har alltid kört sitt egna race, och han har säkert velat haft det så.

Roligast av allt är att han för mig, är en av dom absolut få, som jag ens reagerat över att se. Nu pratar jag om alla gånger vi fick ta in teven i klassrummet för hela Sverige stannade av då han skulle åka. Här passar en repris på vykortet jag en gång i tiden skickade till min kusin Anna.


Åke har berättat om första gången Beatles, landade i Sverige och där kändes även det, i hela landet. Det var stort. Vi har pratat om det och jag vet att jag sagt att inget hade fått mig att känna så. Fast, med Ingemar i minnet så var det väl samma känsla då han åkte. Man var med, fast man var inte med.

Då det gäller vår julkalender, har jag inte varit med, alls. Dom fulaste av alla fultomtar har inte bara stulit dagens choklad. Nää, dom, har länsat Julkalendern på rubbet, OH MY LORD 😵‍💫😲

Hittar dom utslagna på golvet i matrummet, chokladkoman slog till med full effekt.


Tjilligt åt dom, jag har ingen medkänsla för dom, inte just nu. Isbjörnen ser jag inte skymten av. Han kanske är ute på hal is, vem vet ☺️

Ska träffa Ina på lunchdejt idag, så najs. Önskar er alla övriga, en lika fin dag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Tina

  Jasså, kusin bodde i Handen. Det är bara en pendeltågs-hållplats från Jordbro. Där fanns både tandläkaren och optikern. Vi lämnade Jordbro 1975.

   • Tina

    1975 gick vår flyttbil från Jordbro till Jämtland.

    Nästa flytt blev till Umeå 2007. Vilken tur, vill inte vara utan dig.

    2015 åter till Stockholm area och där bodde vi i 6 år.

    Och nu har vi gjort 1, 5 år i Sörmland och jag flyttar inget mer!

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Javisst kan man ändå säga att vissa saker är bara menat att bli, som dom blir. Tänk om nån annan haft inskolning med dig, tänk om du inte frågat om frukosten, tänk om…Fast jag vet, man ska ju inte fundera så mycket. Jag tycker dock, att det är lite synd att ni inte bor liiite närmare, men jag förstår också ert val. Umeå är inte lika nära er, världsmetropol, som Nyköping.

     • Tina

      Det blir svårt jobbpendla, från Umeå 😉Men förstås om 6 år är det färdigknegat. Då kan Sörmland vara med hyfsat avstånd från många ställen, när vi ska husbila oss igenom tillvaron! 😊 Och till dig tar jag tåg eller flyg! ♥️🥳

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten