Kanske jag kan fakturera dom đŸ€”đŸ€‘

Jag ringde UmeĂ„ Kommun igĂ„r, för att fĂ„ tag i en handlĂ€ggare sĂ„ jag kunde avsluta uppdraget som stödfamilj. Gissa hur bra det gick… Inte alls! Jag började med vĂ€xeln, fick ett nummer som gav mig ett annat nummer. Som bad mig ringa vĂ€xel och frĂ„ga efter en enhet, dĂ€r sa dom att det var fel och gav mig tvĂ„ nya nummer.

PÄ ett var dom upptagna till 17.00, och sÀger dom det pÄ en fredag, sÄ VET jag att dom har gjort helg dÄ klockan slÄr 17. Och pÄ det sista numret sa en inspelad röst att jag skulle försöka senare. Vilket jag gjorde och tredje gÄngen gick inte ens en signal fram utan samtalet bröts pÄ dajrekten.

Sitter och undrar ifall Kommunen vuxit sig för stor? Ingen har lĂ€ngre nĂ„gon koll pĂ„ nĂ„nting. Vet dom ens i vilket rum dom sjĂ€lva sitter i och Ă„t vilket hĂ„ll, landet ligger?  đŸ€”

Min andra fundering blev dÄ, ifall jag ska knÄpa ihop ett brev, istÀllet dÄ. Och överlÀmnar till dom, att leta reda pÄ rÀtt person. DÀr kan jag ju lÀmna mitt nummer sÄ fÄr dom ringa upp mig, istÀllet. Alternativet Àr att jag fakturera dom för tiden jag mÄste sitta i mobilen och ringa samtal för att fÄ tag i en person som ingen vet vem det Àr.


Är ju med i olika frĂ„gepaneler och som betalning fĂ„r man poĂ€ng. Nu plockade jag ut 1100 kronor pĂ„ Netonnet, sĂ„ jag och Åke for dit igĂ„r och införskaffade en förstĂ€rkare till skivspelaren. Den blev ju dom pengarna billigare.


Funkade inte sÄ bra med vÄr skivspelare, men det Àr sÀkert fel sladdar, Nicco skulle hjÀlpa oss. Fick dÄ liv i blÄtanden sÄ jag kunde testa spela lite frÄn Spotify. Ljudet duger gott Ät oss.

Åke gick in pĂ„ Monkey Business, dĂ„ vi liks var Ă„t det hĂ„llet. Jag valde att istĂ€llet gĂ„ in pĂ„ VĂ€rldens Mat, dörren bredvid. Och ja, jag fyndade faktiskt. Har ju skrivit förut, om den superdyra kryddan Oregano.

Köper du en burk pÄ 30 gram med mÀrket Santa Maria blir kilopriset idag, ca 2333:-, sen diffar priset, beroende pÄ vart man köper den. Och givetvis, blir kilopriset Àn vÀrre om du köper en liten glasburk.

NÄ, inne pÄ VÀrldens Mat fann jag denna burk pÄ 100 gram.


Priset jag fick betala var HELA 69:-… sĂ„ gissa om jag nu kĂ€nner mig rik, bĂ„de pĂ„ pengar jag sparar, och pĂ„ Oregano.

Winstone vÀckte upp mig 7 i morse, han mÄdde inte helt hundra. Han krÀktes lite. SÄ det var bara för mig att klÀ pÄ mig, sÄ gick vi pÄ en 2 kilometers prommis. Nej, han var inte sÄ dÄlig som man kunde tro. Han njöt av promenaden i det fria. Det Àr ÀndÄ rÀtt skönt att gÄ dÄ vi nÀstan Àr ensamma ute. Han fÄr springa lös och jag fÄr gÄ i min takt.

Ha en fin lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten