Hon är finurlig, även morfar Åke 😱😅

Nicco hade lagt ut det här, denna dag 2014.

Så jag gick in och bläddrade i arkivet och påmindes om besöket vi hade.

Det här har jag skrivit om förut, men jag är ju sjukt impad över vårt barnbarn Sally, så den kommer igen. April 2014 var Theresé och Sally här. Sally var inte ens 4 år. Men ändå så finurlig…

Hon hade kommit in i Niccos storrum, på övervåningen, där Nicco sov då dom var här. Hon hade börjat med att ställa frågan om den där väggen, mellan stora rummet och toaletten, verkligen hade varit där hela tiden. -Ja, svarade Nicco.

Hur länge har den varit där då, frågade hon, i hundra år eller? Nä, sa Nicco, 50 år. Så här många alltså, sa Sally och visade sina 5 fingrar. -Meeen ska du inte ta bort den då? Fortsatte hon… så jag gissade på en blivande arkitekt i släkten.

Theresé som kan titulera sig som kvalitets ingenjör på Ge Health Care, höll på att drilla Sally att säga, om någon leksak på förskolan skulle gå sönder, att det där var minsann, en klen konstruktion. Jo, hon lärde sig nog både ett och annat 🙂

Den bilden är förövrigt från Sallys 4 års dag, och vi var därnere för att fira henne, med en, tadaa, rutschkana. Morfar Åke, fick testa.


Vi grillade lunch igår, min man och jag. Jag passade på att föreviga väntan på maten.

När solen gick i moln, åkte jag upp en sväng till mamma. Efter kaffe och prat svängde jag förbi deras Kvantum butik. Noterar 2 killar som springer runt därinne och ser ut att leta efter någon. Då jag står i kassan hörs höga röster från in och utgången.

Dom 2 killarna attackerar en stor, lite äldre kille. Attackerar med ord och svordomar. Dom pratar med hög röst. -DU MANNEN, DET FINNS PÅ FILM, VARFÖR GJORDE DU SÅ OCH VARFÖR SA DU LALALALA…

Jag trängde mig förbi och gick ut. Hörde att dom sa att dom skulle ringa Polisen och killen svarade, att det tyckte han visst att dom skulle göra. Jag kommer till min bil, hör nåt ljud, vänder mig om och ser att dom 2 killarna kommer springande i full karriär. Samtidigt som dom tittar över axeln, precis som om dom är rädd att nån ska hinna upp dom.

Jag fiskar upp min mobil, startar bilen och åker upp mot vägen. Där står en buss som precis åker iväg, förmodligen satt dom i den. Jag såg inte till dom. Killen dom tjafsade med, såg jag gick runt och pratade i mobilen, då killarna kom rusande. Jag antar att han ringde Polisen.

Man fattar inte vad det är som händer. Men sällan man ser det mitt framför ögonen. Så fick man höra om skottlossningen vid Shanghai igår kväll. 5 stycken är nu gripna. Alltså vad händer… Drogrelaterat? En uppgörelse av nåt slag? Ja det blir ju spekulationer. Man vet ju ingenting om anledning till bråk. Men då vapen kommer upp så är det förmodligen ingen random skjutning, utan dom har en måltavla, tänker jag i alla fall.

Vi avrundade måndagskvällen med en Camaro sväng på stan. Haha, så lustigt att jag upplevde stan så kal, och öppen. Tills vi pekade och sa, nästan i munnen på varandra, att det är björkarna som inte slagit ut. Och vi har, mig veterligen, aldrig suttit och cruisat i mitten av april, i Camaron, förut. Det blev en annorlunda upplevelse.

ps gammal bild ds

Ha en fin tisdag, allesammans!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten