Mygg med raggsockor pĂ„ 🩟

ApropÄ det jag bloggade om igÄr, sÄ fick jag en kommentar pÄ FB frÄn en vÀn, som skrev följande och jag citerar:

”Heja dig Maria, jag blev vittne till en ambulans- utryckning till HemgĂ„rden förra veckan. De hade kommit fram snabbare om de sprungit med bĂ„ren mellan sig. Det finns ju inget sĂ€tt att flytta sig heller. Sorgligt och jag begriper inte hur rĂ€ddningstjĂ€nsten kan gĂ„ med pĂ„ detta đŸ˜„” slutcitat

Vad sĂ€ger man, pĂ„ riktigt? Hur kan dom inte ha tĂ€nkt pĂ„ detta tidigare. Mind blowing…


Det spelar inte heller nÄgon roll, hur stora eller smÄ, oddsen för att just detta ska hÀnda, Àr. Det fÄr inte hÀnda. Ingen ska behöva riskera livet.

HĂ€nde inte sĂ„ mycket hĂ€r igĂ„r. En lat och regnig dag. Åke gick pĂ„ Ullas kondis. Han kom pĂ„ andra plats över sitt deltagande av fikatrĂ€ffarna, under Ă„ret som gĂ„tt. Och dĂ€rför fick han ett presentkort pĂ„ en lunch samt bakelse.

DÀr pratades det tydligen om mygg och han hade nÀmnt att myggen i Nikkaluokta, hade randiga strumpor pÄ sig. Jo, sÄ var det, och en snabb googling pÄ det, med mitt namn, sÄ fann jag ett inlÀgg, frÄn 2009. DÄ hade vi suttit uppe i FÀllfors och vi hade hittat en gammal Djungelolja i bussen. Förmodligen ingen miljövÀnlig sak, det dÀr.


”PĂ„ fredagskvĂ€llen/natten, dĂ„ vi satt ute sĂ„ sĂ„g vi Ă„rets första myggor, dessa var dock eller kanske tursamt nog, inte lika frusna och giftiga som dom i Nikkaluokta. Jag har nĂ€mligen en farbror som en gĂ„ng i tiden jobbade som helikopter mekaniker uppe i GĂ€llivare, pĂ„ somrarna var han stationerad i Nikka för att jobba. Han och hans fru Ingmarie hade vid ett tillfĂ€lle sagt att dom slĂ€kt och vĂ€nner som iddes komma dit och hĂ€lsa pĂ„ skulle fĂ„ en helikopter tur över Kebnekaise, och det lockade naturligtvis bĂ„de jag och Åke.

Vi for upp dit, gissar att det var ca 22 Ă„r sedan, och det var mygg till förbannelse dĂ€r. Matts pĂ„pekade och visade att deras mygg var minsann frusna av sig för dom hade lĂ„ngstrumpor pĂ„ sig, vilket stĂ€mde, deras ben var vit och svart randiga. Och inte bara det, dom stacks sĂ„ det kĂ€ndes dubbelt upp.” slutcitat
Om man googlar mygg med randiga ben sĂ„ hittar jag ingen bild som riktigt liknar myggen vi sĂ„g. Men ni fattar…

Åke fick, senare under dagen, ett samtal att ett nytt dĂ€ck till bussen, anlĂ€nt. SĂ„ nu Ă„ker han ivĂ€g och fĂ„r ena framdĂ€cket utbytt. Det var en av 2:orna frĂ„n besiktningen. Check!

Jag och Sally tog en kortare promenad i regnet, till Preem. Hade ett litet paket att hÀmta ut. NÄgra nya skÄpdörrs stoppar, Àven dom till bussen. Har inget med besiktning att göra utan mer för att man ska slippa reta sig pÄ att en dörr öppnas, under fÀrd.

Har ju varit med om dörr som flugit upp och det studsat ut en cider som fick ett litet hĂ„l i sig…apkul, haha…eller not.

Fick för mig att kanelbullar Àr nÄt man kan ha i frysen pÄ sommaren, om man fÄr ovÀntat besök. SÄ jag knÄdade ihop en deg, gjorde bullarna fÀrdig i form och dom har nu stÄtt och kalljÀst i kylskÄpet under natten. Ska bara ut med Winstone nu, innan jag tar ner dom och gör dom klar.

Ha en fin onsdag, mina vÀnner!

Maria Lundmark HĂ€llsten