Klart jag fick på skallen…igen

Under Niccos göranden av vingrätten, så slevade hon upp ett smakprov, sträckte matskeden till mig för testning. Men jag var inte med…kollade på skeden, sköljde av den och slängde ner i diskhon 🤪

Igår, bestämde vi oss för att äta grillkorv och pommes till middag. Men regnet, stormen och det trista vädret, gjorde att köttsoppa, lät mer lockande. Vi messade dom som är här, syster och bror, att dom var välkommen på middag. Även Camilla och Joel förstås.

Nicco och jag drog iväg till Malå för att shoppa loss i grönsaksdisken, bröd och annat. På Coop, fanns inte allt vi ville ha. Memomerade att grillkorv och potatis skulle införskaffas på Ica så vi avrundade besöket där.

Handlade klart, kommer ut i bilen, och där kommer jag plötsligt ihåg nåt. -Vet du vad vi glömde? -Näe…vadå, säger Nicco med en suck. -Pommesen, för tusan!! svarar jag. Hon springer in och köper det, så var vi klar för hemfärd, igen.

När vi kommer tillbaka, så slås vi av tanken på hur man kan drilla bort sig själv. Grillkorv och pommesfrites, hade vi ju strukit. Vi skulle ju ha köttsoppa/linssoppa till middag *suck* Jaja, det kommer att gå åt ändå, men det var inte prio ett.

Så sätter vi igång med middagen. Nicco gör en linssoppa till henne, Camilla och Emma. Jag gör köttsoppan till övriga. Jag brukar diska undan, vartefter, viktigt både hemma och här då arbetsytan inte är maxad. Kikar ner i en kaffekopp, konstaterar att det är sump (eller nåt) i botten. Sköljer ur den och diskar upp.

Sen, mina vänner, söker Nicco efter sin special kryddblandning som hon komponerat ihop till soppan. Ehh…. oj, det var ”sumpen” det. Givet att jag fick på skallen igen, hahaa…

Men sopporna satt som en smäck, den behövdes och från ingenstans, lugnade vinden ner sig och regnet upphörde. Vi var glada att vårt partytält överlevt, det var nära att förankringen skulle släppa.

En modern stringhylla skulle upp på väggen


Sambo var föga imponerad, vare sig av vinflarran, snusdosan eller arbetet


Matta till utedass måttades upp och Nicco skruvade fast metall list på kortsidorna.

Och BAAM, så var det klart… Snubben på utedass vill uppenbarligen inte vara med på bild. Då jag la ut en bild på honom på fejjan, blev jag blockad. Därför är han nu maskerad med dasspapper 🤣

Just nu, skiner solen, men jag tror att det ska bli en aprilvädersdag idag. Har avnjutit en kopp kaffe, nu blir det frukost och under dagen väntar vi sedan gäster. Jitte och Ina kommer hit. Dom har varit på Wheels i Haparanda, sovit över uppe i Storforsen och svänger in här för en natt i bussgaraget. Och Lotta, en kollega till Nicco, kommer körandes från Umeå för att vara här några dagar. Trevligt!!

Ha en fin måndag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten