Kan inte vara ensam om att tycka detta 😊👌

LĂ€ste nĂ„t fantastiskt i senaste Kommunal Arbetaren. Det finns Förskolebussar. Dock bara 2, men hallÄ tĂ€nk om det kunde finnas nĂ„gra i varje Kommun i hela Sverige. Det hĂ€r gillar jag!

Jag gjorde ju en vÀldigt snabb karriÀr pÄ Förskolan Klumpen, innan jag hoppade pÄ mitt nuvarande yrke som Personlig Assistent. Jobba med barn, nej tack, inget för mig. Hur roliga och underfundiga dom Àn mÄ vara. Men hÀr tror jag att ekonomin styr mycket över trivseln.

Man ska inte jobba skjortan av sig dÄ man har sÄna hÀr viktiga positioner i sitt arbete. Man jobbar ju för tusan med mÀnniskor. Det mÄste fÄ vara tillrÀckligt med personal och tid, för att kunna generera ett gott resultat frÄn alla hÄll och kanter.

PĂ„ Klumpen hade dom under en period (vet inte hur det ser ut idag), plockat bort gungorna. Dom hade inte tillrĂ€ckligt med folk sĂ„ dom kunde tillĂ„ta barnen att gunga. Man var ju tvungen att avsĂ€tta personal dit för att hĂ„lla koll och dĂ„ fanns det inte ”fröknar” för att tĂ€cka upp.

Varför tÀnker man inte att barnen som vÀxer upp, lÀr sig oÀndligt mycket under deras tid pÄ Förskolorna. HÀr ska dom ju lÀra sig att leva och kompa ihop med andra, pÄ ett bra sÀtt, som dom sedan tar med sig. Det fÄr visst finnas begrÀnsningar men lÀgg pengar pÄ det dÀr extra som skapar trivsel, bra och fina minnen och en trygg uppvÀxt Àven utanför det egna hemmet.

Min tanke om det hela, och jag tror att jag ÀndÄ skulle fÄ medhÄll av nÄgra, i alla fall.

Winstone höll inte med om att hundbad Ă€r nĂ„got man efterstrĂ€var. Fast han blir sĂ„ otroligt fin efterĂ„t, det gĂ„r ju inte med ord beskriva
inte bilder heller, för den delen.

Var in till Bo-Lage under tiden och detta hoppade ner i pÄsen, ojoj


Ingen glögg men hÀr Àr tanken att vi provsmakar i mindre glas, man blir ju lurad av don roliga burkarna och det Àr ju ÀndÄ lite jul över glögg. SÄ dÄ kan ju inte jul cider bara fel. Har jag rÀtt eller har jag rÀtt?

Sen valde jag en Blossa 04, dÀr vi fÄr ta oss tillbaka i tiden, 19 Är, nÀrmare bestÀmt.

En BrÀnnland iscider med glöggsmak, den har vi testat förut, den gÄr fint att dricka iskall, vilket jag tÀnkt att vi ska göra.

Och givetvis, Blossa den dÀr GuldstjÀrniga flaskan, dÀr bÄde silver och guld Àr jÀttegod.

Den viktigaste av alla Àr ju Blossas 23:a och den har jag ju redan införskaffat, sÄ nu Àr inköpen klara. Jag stÀdade upp i barhyllorna men svÄrt att sortera dÄ det Àr mer av vissa sorter och vart stÀller man en Vodkabaserad drinkmix? Well well, nu stÄr dom i alla fall pÄ dammfria hyllor, avtorkade och fina.

Tog 2 fina bilder vid Strömpilen, dÄ hundbadet var klart.

Idag ska jag stÀda lite och pÄbörja en del av tilltugget till imorgon. SÄ jag har det jag gör, tror jag

Avslutar med en sÄn dÀr bild dÀr man tror att det Àr nÄt annat fast om man tÀnkte efter sÄ insÄg man att man blev lite lurad, haha. Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten