Vill inte alla som tĂ€vlar, vinna đŸ€”đŸ˜¶đŸ˜œ

Nicco undrade om vi skulle ta en promenad igÄr, sÄ vi gick en runda. Fotade djuret innan jag gick, och dÄ jag kom tillbaka var det borta. RÄdjuret tillbringade en del timmar pÄ gÄrden, inte speciellt brydd över att jag stod dÀr och fotade

Fjuppe ringde till Åke pĂ„ kvĂ€llen och undrade om vi hade tagit hand om djuret
ja tagit hand om, som i att mata, inte nĂ„got annat Det enda jag provade var att klyfta upp ett Ă€pple, men det lĂ„g orört i dag. Renfoder hade varit det ultimata, enligt Fjuppe. Samtidigt som det Ă€r nalta knas, att mata ett rĂ„djur inne i stan.

Åke fick ocksĂ„ höra att rĂ„djuret hade huserat pĂ„ VallmovĂ€gen i förrgĂ„r. Vet att Hafdis och Mats Boström, matade rĂ„djuren ifjol, men dom bor ju, snudd pĂ„, ute pĂ„ landet. SĂ„ jag kanske skulle ringt och sagt att dom kommer och hĂ€mtar den hĂ€r stackaren *nickar* leende, men vet innerst inne att det inte riktigt kommer att funka.

DĂ„ jag gick till Nicco noterade jag konstiga spĂ„r i snön. Runda stora saker, lĂ€ngst parkeringen dĂ€r hon bor. Jag visade Nicco och vi stod och klurade pĂ„ vart dom kom ifrĂ„n. Gick runt Hedlunda dungen, ”BAAAM”, spĂ„ren fanns Ă€ven dĂ€r

Är det nĂ„n som vet vad som satt spĂ„ren dĂ€r? Dom Ă€r ju runda. Jag tĂ€nkte av nĂ„n outgrundlig anledning pĂ„ rullrĂ„n. Men det kommer förmodligen frĂ„n mönstret samt att Annelie bakade sĂ„na dĂ„ jag pratade med henne för nĂ„gra dagar sedan. Om, men bara OM, det skulle komma frĂ„n ett par skor, sĂ„ mĂ„ste mĂ€nniskan ha storlek 53Âœ sĂ„ jag betvivlar det. Fast…det finns ju mĂ€nniskor med stora fötter och skor…

Andra som sĂ€tter spĂ„r i tillvaron, Ă€r amerikanarna som varit hĂ€r i sommar, för att delta i ”Allt för Sverige”. SĂ„g slutet av mĂ„ndagens avsnitt i morse, till frukosten. DĂ€r fick dom Ă„ka bĂ„de rullskidor och amerikanare, dĂ„ dom hamnade pĂ„ cruisĂ­ng i Falun. Jag gillar verkligen det dĂ€r programmet.

Vad som dĂ€remot slog mig, Ă€r att i princip ALLA, som deltar i tĂ€vlingar dĂ€r ett moment Ă€r att nĂ„gon Ă„ker ut, som i till exempel Farmen, Robinson och Allt för Sverige. SĂ„ nĂ€r det Ă€r dags för utslagning sĂ„ sĂ€ger alla, ”jag vill ju vinna sĂ„ jag kommer inte att Ă„ka ut”.

Och jag sitter hĂ€r och undrar ifall alla som nu sĂ€ger det, tĂ€nker att dom Ă€r ensam om att vilja stanna? Sen funderade jag sjĂ€lv pĂ„ hur jag skulle sagt om jag varit med. Hm
 jag gissar att jag faktiskt skulle ha sagt, att det Ă€r trĂ„kigt oavsett vem som Ă„ker ut, för alla vill vĂ€l vinna. Men hey, vem vet, jag kanske inte hade varit diplomatiskt överhuvudtaget utan hade gĂ€rna lagt benkrok pĂ„ mina motstĂ„ndare
  Ärligt? Nej, det hade jag inte gjort, kanske bara i mitt huvud i sĂ„ fall

Köpte en lergryta pÄ loppis dÄ jag inte hittade igen den som jag vet, har funnits i huset. Och igÄr testade jag att baka ett bröd i den

SÄ enkelt och gott. NÀsta gÄng ska jag se om jag hittar nÄn limpa man kan baka pÄ samma sÀtt.

Och bara tack vare brödbaket och kylan vi har idag, sĂ„ planeras köttsoppa till middag. Blir att gĂ„ över till vĂ„r Ica NĂ€ra och införskaffa högrev och lite kĂ„lrot dĂ„. Önskar er alla en trevlig söndag!

Maria Lundmark HĂ€llsten