En skrĂ€ckfylld scen đŸ˜šđŸ„¶

Fixade Sallys sÀngplats igÄr, jaja, det fÄr duga, för nÄgra nÀtter. Skickade bild till Sally

som svarade:

 

DÄ mÄste man ju ha ett tacksamt barnbarn, tÀnker jag. Eller sÄ var man sÄ i den Äldern. Spela roll, huvudsaken man har nÄt eget krypin


Var förbi mamma och dĂ„ dök syrran in, sĂ„ vi hade en liten fika och planerade lite inför julmaten. Jag har svurit pĂ„ att INTE ha 73 olika rĂ€tter som sen ska ligga och skrĂ€pa i kylskĂ„pet. SĂ„ vi ska tĂ€nka smĂ„tt och dom som tar med mat fĂ„r ta hem den igen. Vi har inte plats i vĂ„rt lilla kylskĂ„p. Och vem Ă€lskar rester
mjaee. Den godaste efterrĂ€tten Ă€r vĂ€l uppstekta plĂ€ttar eller pannkaka, men det Ă€ter jag knappt lĂ€ngre. Och det Ă€r dĂ„ ingen julmat heller, sĂ„

ApropÄ plÀttar sÄ pratade jag med Annelie för nÄgra dagar sedan och dÄ höll hon pÄ göra rullrÄn. Dom hon bjöd pÄ dÄ vi var dit i torsdags. NÄgot jag aldrig gett mig pÄ att göra sjÀlv. Men sÄ dök det upp ett gammalt recept pÄ en matsida igÄr, och jag blev sugen pÄ att testa. Tror dock att jag ska göra skÄlar istÀllet. Dom kan man ju servera nÄt gott i. JÀrnet fann jag dÀruppe i ett skÄp

Har fĂ„tt 4 nya köksstolar, ja dom var inte nya, men ny för oss. Love them 🧡 och tackar dom jag fick dom av. Nu ska jag mĂ„la det som Ă€r vitt pĂ„ bordet, svart, det tror jag blir najs. Stolsdynorna behöver ni inte kika nĂ€rmare pĂ„, dom ska bytas ut mot nĂ„t mjukt och pĂ€lslikt, har jag planer pĂ„.

Idag Àr det faktiskt, dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan dopparedagen. Och jag trodde att jag fann, en av dom smÄ renarna död, nere i kÀllaren. Detta var synen jag möttes av nu pÄ morgonen. SkrÀckfylld scen!

Men sÄ lyfter jag blicken 

och dĂ€r ser jag en Fultomte, liggandes i en pöl av
.tadaa, lingonsylt

Dom har alltsĂ„ festat pĂ„ lingonsylt i natt, och bokstavligt talat fĂ„tt syltkoma. SĂ„g dock bara 1 Fultomte, och spĂ„ren av fler av dom, försvann
i tomma intet

Jag torkade renen om mulen och den raglade ivÀg, sÄ dÀr finns ju hopp om liv

Fultomten fick en kalldusch i vattenkranen och sedan dumpade jag den i en kakförvaringslĂ„da med lock, HAHA…försök ta dig ut dĂ€rifrĂ„n du.

Mats Alfredsson delade en gammal bild han tagit pÄ Camaron igÄr.

Jösses, detta var första sommaren, 2008, odekalad och inte sÄ mycket erfarenheter om hur den skulle köras pÄ bÀsta sÀtt. Mycket har hÀnt under dom 16 Är det blir om 2 mÄnader, som vi haft den.

Annika CollĂ©n skickade en julsaga som uppfinnarföreningen i Göteborg har skapat. SĂ„ hĂ€r skriver dom och jag citerar: ”Detta Ă„ret har vi slagit pĂ„ stort och anvĂ€nd den senaste teknologin inom AI för att ge dig en extra fin julhĂ€lsning! Vi har inte bara bett ChatGPT att skapa en unik uppfinnare-relaterad julberĂ€ttelse, utan ocksĂ„ funnit en AI som kan berĂ€tta den med svensk röst samt anvĂ€nt en ytterligare AI för att skapa en passande bildserie. Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta över resultatet och om du tittar pĂ„ det kommer du förstĂ„ varför.

Vi hoppas att denna artificiella julberĂ€ttelse kommer ge dig inspiration, fascination samt öppna ditt sinne för vilken magi som kan skapas med den senaste tekniken. Du Ă€r varmt vĂ€lkommen till att bli förbluffad hĂ€r. SjĂ€lvklart kan ni sprida denna julhĂ€lsning till andra, vi vill verkligen att vĂ„ra anstrĂ€ngningar glĂ€djer sĂ„ mĂ„nga som möjligt.” slutcitat

Och med den julsagan önskar jag er alla en fin tredje Advent🕯🕯🕯

 

Maria Lundmark HĂ€llsten