TĂ€nker ni som jag, eller đŸ€”đŸ˜œ

Åke bjöd pĂ„ lunch igĂ„r. Han deklarerade redan pĂ„ fredags kvĂ€llen att han minsann, kunde bjuda mig pĂ„ Ullas. Dom har inte bara goda lunchmackor utan Ă€ven öppet pĂ„ lördagar igen. Kom dit och vem tror ni, hade plĂ„nboken hemma
mm. Selektivt minne eller utstuderat och planerat in i minsta detalj?

Jag bjöd med andra ord, Åke pĂ„ en lunchmacka pĂ„ Ullas kondis igĂ„r. Till Åkes försvar, jo jag vet att han hade travat hem igen och hĂ€mtat pengar ifall jag hade insisterat, men det gjorde jag faktiskt inte. SĂ„ jag fĂ„r vĂ€l lov att skylla mig sjĂ€lv 😁

Jag och Nicco Ă„kte ivĂ€g pĂ„ Returbutiken som ligger bakom Ica Maxi. Dom hade man som glömt bort. Kan inte pĂ„stĂ„ att jag var sĂ„ imponerad över deras sortiment, men det beror förstĂ„s pĂ„ vad man Ă€r intresserad av. Jag köpte med mig ett kombinerad kyl och vĂ€rmeprylskĂ„p som man Ă€ven kan ha i bilen. Onödigt nanting, jo jag vet
fast ibland bryr jag mig inte om att jag Ă€r onödig.

Vi Äkte in pÄ Blomsterlandet. Nu vet jag inte om det Àr jag som pÄverkat henne. Jag har i alla fall blivit pÄverkad av en mycket klok kvinna som sa till en vÀn till mig, att man ska INTE ha nÄnting i fönstren som gör en deprimerad, lÀs: döda blommor. SÄ det har jag sagt till Nicco dÄ jag slÀngde en av hennes döda blommor. Hon tyckte inte alls att det var död, fast jag anser att dom Àr pÄ god vÀg dÄ inget hÄller fast i bladen lÀngre.

NĂ„, hon hade kommit pĂ„ att kaktusar, kanske var hennes style. Kaktusar brukar överleva det mest förutom för mycket vatten. Hon fick tips pĂ„ blomaffĂ€ren hur hon skulle packa ner kaktusarna i pĂ„sen för att sedan kunna fĂ„ upp dom utan för mĂ„nga stick i hĂ€nderna. Hon sa sedan att hon hellre handskas med kaktusar dagligen dags Ă€n brottas med Sambo. Hahaa
 jo jag förstĂ„r det. Sambo besitter inte skillsen att ”veta” nĂ€r nog Ă€r nog.

PÄ Blomsterlandet har dom anstÀllt ett gÀng som kÀkar ohyra. Nicco undrade om hon skulle frÄga ifall dom fÄtt korrekta anstÀllningsavtal, haha

Jag köpte med mig en Dr Westerlunds pelargon. Googlade dÄ jag kom hem och ser att dom egentligen borde ha vintervila till mars, sÄ jag ska ta ner den i kÀllaren tills mars mÄnad Àr kommen. DÄ blir det omplantering och mera ljus och vÀrme. FÄr se om jag kan fÄ den att överleva och kanske blomma. Och att den blommar för att den trivs och inte Àr pÄ vÀg att dö.

SÄg den hÀr bilden pÄ nÄn sida nÄn gÄng ifjol. Sparade den för att jag skulle skriva nÄgot om den. Glömde bort men hittade den nu dÄ jag tog bort en massa strunt.

 

Jag vet varför jag sparade den. Undrar om ni tÀnker som jag dÄ jag ser sÄnt hÀr? Min första tanke blir, ok, Àr det nÄn som brukar sÀtta fast fejkhÄr under armarna eller?? Och sen, givetvis, vem f-n bryr sig, om du inte vill ha hÄr sÄ tar du bort det och bryr du dig inte sÄ ha kvar det. Det Àr vÀl upp till var och en.

Vi har vÀldigt lÀtt att pÄpeka att saker ska se ut pÄ ett visst sÀtt, men ingen tÀnker pÄ hur vi föds. Ta det ett steg lÀngre, och tÀnk dig en bild pÄ dig sjÀlv, 40 Är framÄt frÄn födseln. Inga rakhyvlar, pincetter, skönhetsoperationer, peelingar, utan pure nature. Hur ser din bild ut?

Du mÄ ju fÄ bestÀmma sjÀlv, och ingen i hela vÀrlden har rÀtten att tala om för dig vad du borde göra. Det Àr sÄ synd att vi faller för mode, andras synpunkter och vad som Àr inne eller ute. Dom bÀsta och mest intressanta mÀnniskorna Àr dom som gör som dom sjÀlva vill och tycker.

MissförstÄ mig rÀtt nu. Det handlar inte hÄret under armarna. Man kan ju ta bort det för att det kÀnns mer hygieniskt, inte för att vinna en skönhetstÀvling med lenaste armhÄlan. Det handlar mer om vad du har i ditt huvud. Fall inte för det dÀr som i lÀngden, kommer att bli nÄgot du Ängrar men som inte gÄr att fÄ ogjort.

Gör det du tycker kÀnns rÀtt för dig och stÄ för det! Det Àr det absolut bÀsta du kan göra.

Nu slÀpper jag det innan jag trasslar in mig i förklaringar som ingen alls begriper sig pÄ. Ni som vet, vet och ni som inte förstÄr, frÄga eller lÄt det passera.

Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten