Work in progress

Har inte så mycket att förtälja. Jobb i stugan är ett evighetsgöra. Så är det väl kanske med alla som har ett hus/stuga, överhuvudtaget. Alltid är det nåt som ska fixas!

Vi skrapade 2 husväggar, framsidan och sida mot sjösidan, som varit mest ansatt av väder och vind. Nu pratar vi om storstugan som är en 1½ plans villa från 1936. Vi grundmålade 1 varv och målade med täckfärg, 2 varv. Med täckfärgen hann vi bara göra framsidan klar, men vilken fantastisk skillnad det blir.

Här är 2 äldre bilder fast inte dom bästa

Och här, work in progress

Hela arbetet inspekterades noggrant av Maja, Daniels hund

Ett annat djur inspekterade ställningen underifrån

Arbetslaget stannade kvar till idag, jag sa Hej då, 20:30 igår. Då hade jag hunnit med att förflytta altanvirket som låg mitt på gräsmattan.

Det roligaste var att dom lämnat det där för att traktorn inte orkade förflytta det längre 🧐

Vad innebär det?? Att jag är starkare än en traktor…

Eller att traktorn är något slut på. Fast det var svintungt, det ljuger jag inte om. Trappan satt ju ihop. Alla andra delar (stommen/ramen) till altan, fick jag dra loss och ta en och en och släpa till baksidan huset.

Jag drog upp växtligheten som kommit upp mellan våra storstenar som vi lagt ner mot sjön. Innan vi ens la stenarna så drog jag ju upp allt detta som envisades med att komma tillbaka vareviga sommar

Och sedan krattade jag och Nicco ihop varsin gräshög, Sivert klippte gräsmattan så det är lite att ta upp

Inte så konstigt att jag har lätt ont i underarmarna, och magmusklerna igår natt då vi släckte lampan. Jag kom hem 23:30. Detta var sista bilderna jag tog då jag lämnade Udden

Tankade inne i Malå och sedan stannade en gång för att knäppa en bild på en vacker sol på himlen. Strax hitom Åmsele. Tyvärr var inte parkeringsplatsen i våg med vad jag hann se, innan P platsen dök upp

I övrigt hade vi ändå trevligt vid arbetsplatsen, det slängdes ord hit och dit. Vi käkade middag ihop och det skålades vid arbetsdagens slut, för mig blev det i torsdags, på fredag kväll, gick jag och la mig före dom andra. Apropå middag…köpte en så kallad grillkorg på Ica i Vindeln på vägen upp. Såg suveränt bra ut

Fast efter att ha använt det medföljande handtaget blev nätet i korgen uttöjt med den följden att då maten var klar och skulle ner i skål så ramlade nästan allt ut på den nyklippta gräsmattan. Med andra ord…SKRÄP!!

Skönt att vara hemma ändå. Här blir man påmind om hur bra man har det då man bara behöver vrida på kranen för att få vatten. Jodå, vi har vatten till stugan också fast nu hade vattenpumpen frusit sönder i vintras så…

Men utsikten till morgonkaffet, hade man gärna haft kvar

Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten