En sneak peak på Theresé Workshop & lite annat

Vi lämnade ett grått Järlåsa, strax efter 11 igår. Det gråa övergick till absolut störtregn efter Uppsala, vilket förföljde oss en bra bit på vägen. Jag sa lätt sarkastiskt att här hade vi sparat på hemresedagen för att jag skulle slippa köra i mörker, vilket inte är så kul då asfalten brukar suga upp allt ljus vid den här årstiden. Men istället hamnar vi i ösregn, som gjorde att det låg sjöar på vägen. Samtidigt som man var tvungen att ha vindrutetorkaren på järnet för att ens se nåt.

Nå, det slutade ju efter nån mil och övergick i regnskvättar här och där. Vi stannade för en lunch i Hudiksvall. Tror att vi kanske struntar i det haket hädanefter. Inte så impad över inredningen som mer liknar en gammal uttjänt skolmatsal från 70 talet. Maten gå absolut att äta men där saknas det en smakfull touch. Så pass att jag inte ens ville fota vad jag hade på tallriken.

Vi tankade och tog en glass i Docksta, nästa stopp strax därefter i Övik

Där gjorde vi en sväng inne på Strömsknallen. Åke kom ut med ett par nya stövlar och jag, med en inredningsdetalj som jag ska pyssla med. Hemma efter 8 timmar efter vägen, gick väl skapligt med tanke på våra stopp.

Apropå pyssel så ska ni här få en sneak peak på Theresé pysslarhörna där hemma. Det är som en verkstad fylld med små saker, verktyg och förvaring. Fast påminner också om en liten butik med saker du kan köpa som kanske inte finns överallt annars. Börjar med en blompress som används till läderarbeten sedan fortsätter det bara:

Så här kan det se ut då hon jobbar med stansning

Och en sista bild på min musmatta då den var alldeles ny. Det var x antal år sedan, nu har den patina, haha

Jag visade er bilder på fräna figurer jag hittade på Ulva Kvarn igår. När jag delade länken till mitt blogginlägg la jag ut en av dom bilderna och taggade hon som gjort dom, i FB inlägget. Hon blev jätteglad över taggningen och kommenterade där:

Här kan ni se mer av hennes alster, lånade bilder från hennes FB sida:

Och vill ni se dom in real, kan ni bege er till Uppsala den 14 september:

 

Hon har förutom FB sidan ett instagram konto, och en hemsida ska vara på gång. Här en QR kod till insta

Eller så kan ni skriva in namnet om ni inte vill gå in via länken

Nu mina vänner ska jag dricka kaffe, äta frukost, gå en snabbis med Mr W och sedan åka iväg och jobba. Så jag önskar er alla en fin tisdag! Avslutar med en Kalle Anka på sydsamiska som Theresé hade uppe i hennes lilla workshop

Maria Lundmark Hällsten