Det gamla året

Nyårslöften brukar jag inte ge, även om jag för detta kommande år lovat att ta upp mitt mer aktiva liv igen så att jag inte behöver förnya hela garderoben…..Mina nyårstankar handlar mer om vad det senaste året inneburit i form av glada saker. De tråkiga sakerna tänker man på i så många andra sammanhang att de kan man glömma just vid nyår.

För 2009 är jag tacksam över att jag fick uppleva att pappa fyllde 90 år. Mitt livs första 90-årsdag, det är en stor upplevelse. Jag får krama pappa extra hårt imorgon när vi "svänger förbi" till  honom. Han har valt att inte fira denna nyårshelg med min syster och mig och våra respektive familjer, utan han vill vara i sin lägenhet i lugn och ro.

Jag är tacksam för att min familj är frisk och att vi, livskamraten och jag, får följa våra barn med familjer i deras vardag, i glädje men även i sorg. Det är en ynnest att få lära känna barnbarnen, de nya små människorna, som växer upp och få följa deras utveckling.

Jag är tacksam för att jag orkar arbeta 75 % och faktiskt ha lite ork över efter arbetet. För att inte tala om att jag trivs alldeles utmärkt i min nya befattning. Ibland upplever jag att människor är rädda för att bryta med det gamla och istället prova nya saker och det är synd. Nya infallsvinklar, nya intryck är inte att förakta och man kan upptäcka nya sidor hos sig själv, sidor som man inte vetat om annars. Förändring behöver inte alltid vara något negativt!

Det roliga som dominerat de sista månaderna är förstås inköpet av stugan. Den är jag fantastiskt glad över att vi hittade, men att säga att jag är tacksam? Nej, det passar inte, men jag ser verkligen fram emot vårvintern då vi kan börja åka dit igen.Tankarna på den tillhör definitivt ljuspunkterna i mitt liv just nu. GOTT NYTT ÅR!