Är det verkligen skillnad på män och kvinnor?

Ibland tycker jag att jag ser en klar skillnad mellan oss kvinnor och våra medmänniskor, männen. Jag menar då inte den visuella skillnad som vi understundom kan lägga märke till, utan mer en slags inre skillnad. Får man generalisera?

Javisst, kära jag, det är ju min blogg, så generalisera på! Så här är det; kvinnor är duktigare på att hålla efter saker och ting, att på ett långsiktigt sätt se till att allt flyter på och fungerar som det är tänkt att fungera. Männen är mer ivriga på att koncentrera sig på EN sak, göra den (förhoppningvis) färdig och sedan är det KLART och man kan gå vidare till nästa spännande projekt.

I det lilla personliga perspektivet kan man se på mannen som med stolthet visar; se nu har jag gjort ren diskbänken, se vad den glänser! Visst den glänser – det ögonblicket, men imorgon ser den likadan ut. Vem är det som dag efter dag efter dag efter…..torkar och håller efter diskbänken de övriga 364 dagarna om året (OK då, de övriga 363 dagarna).

Innebär detta att kvinnorna för alltid ska stå och skura diskbänken? Nej, de behöver inte göra det själva, men de kan övervaka och se till att det blir gjort varje dag.

Översätt det till arbetslivet. Visst är det roligt och spännande att jobba med projekt, nya saker, men om du som arbetsgivare vill ha fortsatt effekt av de nya fina idéerna, så är mitt råd till dig; sätt en kvinna på att övervaka och säkra det som uppnåddes i projektet.

Härligt att få skriva så – förresten läste ni ordet understundom? Ett härligt ord, inte så vanligt kanske i vardagligt tal!

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.