Vill ni veta?

Idag är jag trött, trött på att vara ett stöd åt mina anhöriga, trött på att vara "matriarken" nu när min mamma är borta, trött på att vara klok och förståndig, trött på att lyssna på mina medlevare (kan vara arbetskamrater, grannar, släktingar, vem som helst praktiskt taget). Är det tillåtet att känna så? Kan det till och med vara önskvärt? Att inte alltid vara Grandmother, utan faktiskt ibland släppa fram den inre, inte alltid så snälla, människan man har inom sig. 

Så här är det:
– det är fullkomligt idiotiskt att sätta skatt på vindkraft
varför det då?
Å ena sidan vill vi att man ska tänka miljövänligt, å andra sidan?

– en del människor bedriver "affärsverksamhet", går i konkurs, skrivs om i tidningen etc, men får fortsätta hitta på nya verksamheter och betraktas som samhällets stöttepelare, medan andra kan arbeta livet ur sig och sedan av olika anledningar, utanför deras kontroll, råka i svårigheter och betraktas som parias
varför det då?
"Lika barn leka bäst" och håller varandra om ryggen

– en del arbeten/yrkesutövare värderas högt, exv de som kommer med expertutlåtanden grundade på noggranna undersökningar om saker som i stort sett vilken vanlig "Svensson"´som helst alltid vetat
varför det då?
Inte den blekaste aning, har inte den minsta förståelse för detta

– vanliga, åldriga, människor blir  behandlade som "idioter"
varför det då?
Därför att de inte längre klarar sin egen vardag fullt ut och blivit "tvungna" att använda sig av samhällets resurser. Här måste jag tillägga att jag personligen haft glädjen och nöjet att se hur "samhällets resurser" gör ett fantastiskt bra, engagerat arbete, så man ska akta sig för att generalisera.

– människor som valt att arbeta med andra människor i nöd, exv inom skolan, och som på ett fullkomligt obalanserat sätt gör bedömningar om andra människor och därigenom lägger hinder i vägen för den människans vidare utveckling
varför det då?
Här är nog enda svaret; inkompetens. Du milde, så mycket inkompetenta människor det finns. Människor som utifrån sin utbildning och yrkesroll, förväntas ha en kunskap om människan, men där man ganska enkelt kan visa på deras inkompetens helt enkelt genom en enkel fråga: varför?, vad grundar du det på?

Allt detta, och mer därtill, är resultatet av en trevlig bastukväll. Jag tror på människan och människans förmåga, och vilja, att göra goda saker,  men uppenbarligen är det inte alltid så. Det jag har skrivit nu står jag för, så det är tydligt att allt inte är gott i Vår Herres hage. Tyvärr.

 

 

 

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Linnéa Olsén

  Jag förstår dig, i bland så känns det som om ingen kan tänka själv utan man skall alltid personligen stå för deras åsikter, tankar och funderingar. Eller, nu blev det konstigt. Inte så för dem, men i alla fall ALLTID vara den lyssnande, kloka!

  Egentligen så skall man väl ta det som en komplimang, att de respekterar och ser upp till en…Men, det är tröttsamt att alltid vara den kloka, goda människan:-)

  Släpp ut din inre häxa ibland, det försöker jag göra!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Linnéa Olsén (2010-02-04 07:54)
  Jaså, var det hon, min inre häxa, som var framme igår! Jag tyckte väl att det var något bekant med människan som satt här och skrev på min blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.