Fåglar

Vad är det som händer när man blir något äldre? Jag minns att var man ute och körde bil med mamma så kunde hon utbrista – titta, en grönsiska, bofinken Knut, tranan eller orren. Jag drar till med lite olika fåglar för då var jag inte ett dugg intresserad och brydde mig inte ett dugg om vad det var för fågel. Om hon inte kände igen fågeln så kunde hon t o m slå upp den i sin fågelbok. Tala om onödigt och lite löjligt tyckte jag.

Nu ligger jag här, fortarande tyst, kan inte ens viska så irriterad är jag i halsen, tittar ut genom fönstret, ser den ena fågeln efter den andra och har inte den blekaste aning om VAD det är för fågel. Nu skulle jag haft en fågelbok. Tänk ändå när vi rensade ut bland mammas böcker så ville varken syrran eller jag ha den. Men nu, nu vill jag ha! Jag vill t o m ha en CD-skiva med fågelläten så jag vet vilka fåglar det är som kvittrar så vacker. Skatan och kråkan känner jag ju igen, till det behöver man inte ingen CD, men de andra, vackra kvittrarna.

Jag får väl önska mig en fågelbok när jag fyller år.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Ann-Marie Englund

  Känner igen det hela. Fick just igår, i brevlådan, boken ’Fågelsång 150 svenska fåglar och deras läten’ av Jan Pedersen & Lars Svensson, inklusive ljudspelare där man kan spela upp fågellätena samtidigt som man läser om dem i boken. Mycket trevligt! Kan rekommenderas.
  Ann-Marie

 2. Monica

  Hello, Hoppas du kryar pa dej och att dina rostresurser
  atervander, peppar, peppar, jag har inte haft en forkylning sen jag vet inte nar, ar det bra eller daligt
  man tro. Har precis hort talas om cd:n med alla fagellaten,
  den var tydligen sa popular att den tog slut.

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Monica (2010-05-13 00:14)
  Så fort jag blivit frisk ska jag ge mig ut och leta den CD:n / boken. Men ännu låter jag som en cykelslang med punktering så fort jag försöker få fram ett ljud, dvs väser. Detta är inte klokt! Så hade jag aldrig förut, men nu har jag råkat ut för det 3-4 gånger bara sista två åren.

 4. Birgitta Johansson

  Haha! Frågade just maken häromdagen den frågan: Varför börjar jag som ALDRIG brytt mig om fåglar plötsligt lyssna, njuta och intressera mig så smått?
  Storspoven har jag gillat i många år – den är så löftesrik om sommar, om grillfester, lätta fladdrande klänningar mm så det kan jag acceptera…men alla andra…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.