Är det något fel på mig?

Har jag svårt att acceptera min ålder? Jag tycker att jag är ganska nöjd med mitt liv och hur jag har det i min tillvaro. Men en sak har jag tydligen tappat helt. Det är förmågan att uppskatta folks ålder.

Deltog i ett seminarium som leddes av en äldre engelsk gentleman, lite lagom rundnätt, glasögonprydd, tunnhårig herre. Samtliga deltagare fick berätta lite om sig själv och jag pratade om att jag arbetade halvtid fram till dess att barnen blev större.
Är de stora nu, frågade den äldre gentlemannen. Visst, sade jag, jag har ju sex barnbarn nu. Då började han prata om sin son, 14 år gammal. 14 år!!!! men jag har ju sex barnbarn…..hur går det ihop; den äldre gentlemannen???? Hur gammal blir då jag?

Dagen efter pratade jag med ytterligare en äldre herre, i mina ögon äldre alltså. Det visade sig att han var 4 år äldre än min Livskamrat!! Va; denne äldre herre – hur är det möjligt? Lever jag alltså med en "äldre herre"???

Så märkligt det har blivit, detta med ålder. Förut så visste man att en äldre människa hade rejäla skor och handväska eller hatt. Nu vet man ingenting längre. Inga riktmärken finns. Eller är det något i utstrålningen som gör att man upplever vissa som så mycket äldre? Måste fundera på detta, vet inte riktigt vad jag ska tro…..

 

 

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Sjovillan Susanne

  Tack för Awarden ,det var ingen lätt utmaning .
  Ang, bedömning av åldrar så håller jag med dej,
  det blir svårare ju äldre man blir .Att man sen
  är mormor och någon som är äldre har yngre barn
  känns lite frustrerande i bland *ler*
  Ha en skön helg /Kram Susanne

 2. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* Vissa dagar känner man sig ju hur gammal som helst som när någon mamma säger till sitt barn att ”akta på sig så att tanten kommer fram” hehe.. det vill säga: JAG!
  Andra dagar får man höra att man ser ut som en liten flicka, oftast av väldigt gamla människor. Så, tjaa.. jag antar att man får vara nöjd att vara medelålders. Det bästa av alla världar liksom 😀

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-03-05 07:32)
  Visst var det enklare förr när det fanns tydliga signaler i form av kläder och, ofta, intressen, för att hålla reda på oss människor 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.