Skön överraskning

Ibland väljer man bort saker utan att riktigt gjort klart för sig varför. Ett sådant bortväljande har jag haft, nämligen när det gäller Elisabeth Gilberts bok  "Lyckan, kärleken och meningen med livet". Jag tror att det är bilden av Julia Roberts på omslaget som gett mig känslan av att detta är en banal må-gott-bok (de är inte att förakta, men jag har inte varit lockad av denna).

Men så skickade en arbetskamrat med mig boken på resan till Dubai, "att läsa på flyget". Jag lade ner den i resväskan och där låg den. Men efter hemkomsten så plockade jag fram den i alla fall. En bok kan inte lämnas åt sitt öde, den måste läsas.

Vilken glad överraskning! En bok om en människas inre resa, skriven på ett mycket lättläst, "flytande" sätt. Jag ska inte se filmen för jag tror inte att man kan filma den typen av inre verklighet. Så bra var den att nu har jag köpt efterföljaren, få se om den är lika bra.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.