Geist sökes!

Det känns som att jag har tappat geisten. Är det någon som har sett den? Den syntes senast 1 maj, iklädd fritidskläder och gummistövlar. Är i desperat behov av den nu för att kunna komma igång med trädgårdsarbetet här hemma.

Det ska krattas, det ska rensas i rabatterna, jag måste återställa framsidan som grävdes sönder när vattenledningen gick sönder, rosorna ska snart tuktas (har vi musöron på björkarna ännu?), pelargonerna planteras om – det är då man behöver geisten.

Kanske dyker den upp till helgen? Lite varmare väder kanske kan locka hit den.

Jag vill inte vara hemma! Jag vill vara i SpanskaVillan och plantera och vitriolmåla och måla sockeln och lägga trallen och sätta fast vindskyddet på flotten och……….

Nej, koncentration, koncentration, koncentration, här och nu är det som gäller. Se till det som finns runtomkring, uppmärksamma det som händer, t ex handtvättardagen i morgon. Skönt, jag har längtat efter att få tvätta händerna ordentligt! Skulle gärna vilja göra det lite oftare än en gång/år visserligen, men ett bra initiativ i alla fall!

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Gunnel Forsberg

  Förstår din längtan till stugan. Minimera dina måsten! Önskar dig kraft och att du ska få geisten tillbaka. För mig brukar det funka om jag tvingar mig att starta. Efter en stund går det riktigt bra, men den där rackarns tröskeln man ska över…den är trist!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Tänk vad härligt då du sedan är färdig. Jag gillar verkligen inte att städa men njuter alltid sedan, då det är klart. Man kom av sig lite då värmen försvann, men den kommer igen, jag lovar. Ha det fint!

 3. Monica Nordlund

  Handtvattardag? Tillbaka i storstan, efter 11/2 vecka i Tylla, fullt upp, men
  liksom din Spanskvilla, valdigt fridfullt. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.