Pollenallergi? annat?

Vet inte vad som har hänt, men det har börjat rinna tårar ur ögonen när jag går ut. Det rinner och rinner, och jag får torka kinderna oavbrutet. Har jag blivit allergisk?

När jag är ute och jobbar i trädgården så får jag rinnsnuva. Nu har jag kommit in efter att varit ute och försökt snygga till efter fjolsommarens vattenläcka och mina ögon känns irriterade. Jag har duschat och bytt kläder för att försöka få bort allt eventuellt som irriterar, men det känns ändå i ögonen.

Är det någon som vet hur det känns när man är känslig mot pollen, jord, annat?
Jag har ingen erfarenhet, men vill gärna bli av med det. Speciellt de rinnande ögonen är väldigt irriterande.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Rinnsnuva och irriterade ögon är ju tydliga tecken på allergi. Just nu är det ju mest alpollen och hasselpollen i luften. Det kanske är någon växt/något gräs i trädgården du är allergisk mot. Du har jobbat med marken, förstår jag…hmm… man kan vara känslig mot organismer i jorden.
  Hoppas det ger med sig. Kram

 2. Maria Skiddi

  finns bra hjälp; för dina ögon Livostindroppar, näsan becotide nasal. Prova någon receptfri tablett som clarityn kanske? Själv har jag astmaallergi å pollenplågan brukar vara en bitch! men med ovannämnda förutom en lite starkare tablett; citorizin som jag fått utskrivet, funkat det bättre! (astman sköter jag med cymbicort) Annars skulle jag inte kunna vara ute öht på våren…

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Marja Granqvist (2011-05-08 19:00)
  Jag ska prova med Livostin och Clarityn så får vi se om det hjälper. Om det är något i jorden, det får jag ta i nästa steg. Kram

 4. Helena Nilsson Springare

  Man kan ju ha otur och utveckla allergier mot allt möjligt även i vuxen ålder. Vad jobbigt. Första gångerna man är och gräver i trädgården direkt efter vintern så kan det ju finnas ett slags snömögel (heter det så?) som kanske irriterar slemhinnorna? Fixa ett par schyssta skyddsglasögon till nästa säsong vettja 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.