Nej, inte redan!

Tro det eller ej, liljebaggarna är redan i farten! Jag nöp ihjäl 9 stycken igår! Ilska, ilska, ilska. Jag vill ha mina vackra liljor i fred. De små rackarna har tydligen inga andra intressen än att äta upp mina liljeblad och att ägna sig åt att skapa fler liljebaggar, se bild.

Ni ser, det går inte ens att fota dem en och en, de är alltid upptagna på detta sätt!

Jag undrar vad det var för fel på den nionde, ensamma baggen som jag smashade. Alla andra var två och två, men den lille var ensam. Jag kanske borde ha sparat honom (henne?) som ett gott exempel för de andra. Tala om att leva ut sina känslor. Inget fel i det men varför hos mig?

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. HB

  Ja det är tragiska varelser de små rackarna!! är började de komma för 3 år sen, jag hade aldrig sett dem förr och var lite smått glad till en början, då jag trodde det var nån ny sorts ”nyckelpiga” som skulle städa upp hahaha. Tills svärmor kom på besök, och utbrast…MEN HUVVA DU HAR LILJEBAGGAR!! Hon kastade sej snabbt över dem och plockade dem med händerna och sen mosade dem brutalt med en sten!!!
  Förra veckan grävde jag faktiskt upp hela landet…har bestämt mej för helt nya växter att plantera.
  Nåja bestämt och bestämt…har inte alls kommit på vad jag ska plantera, men liljor blir det då inte i år iaf, för baggarna är ju ett heltidsjobb med att bli av med. Orkar inte!! Lycka till med dina iaf!!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till HB (2011-05-15 08:42)
  Jag har haft samma tankar, att byta växter helt och hållet, men liljorna är ju så vackra. Fortsätter väl och krossar dem denna sommar också medan jag tänker och planerar. Kommer du på några bra blommor så hör gärna av dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.