Skäms

Åter efter tjänsteresa. Denna gång till Medlefors Folkhögskola. Det besöket gav mig en anledning att titta noggrannare på mina egna fördomar. Namnet har jag alltid associerat till en gammal byggnad, utanför staden, lätt förfallen med långa ekande korridorer och lite torftiga rum. Men, så var inte fallet, trevliga lokaler, fräscht och fint, med bra standard på rum och konferenslokaler och en alldeles underbar mat. Dessutom givande dagar med intressanta diskussioner. Kan det bli bättre?

Ja kanske det kan bli bättre. Vid hemkomsten så har Livskamraten rensat upp i den demolerade dammen på framsidan (demolerades vid uppgrävning av trasig vattenledning förra sommaren). Han har gjort ren den, fyllt i nytt vatten och satt på fontänen. Äntligen ser det ut som det ska! Underbart! Dessutom har den pion som brukar blomma först på säsongen ränt iväg på höjden, se bara:
 

Läser förstås om Kungen och hans bravader. Vad den mannen hade behövt i livet var en god vän, någon som kunde tala om för honom att "så här kan man inte göra". Ett kungarike för en sådan vän! Kan bara beklaga hans familj, det är de som drabbas värst.

MEN något som sänder rysningar genom hela kroppen, inte bara rysningar utan ger mig ett illamående, vill få mig att skrika NEEEEJJJJJ! är artikeln om kvinnor som tagit emot och, i vissa fall, även skickat pornografiska bilder på barn. Varför, varför, varför?

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Miss Minnalainen

  Medlefors har fantastisk bra vegetarisk mat, som vegetarian är jag van att få en skål med urkokta sparris och salladsblad. Men inte på Medlefors, där får man fantastiska filéer med sås som är så god att man blir tårögd. Och frukostbuffén är också super!

 2. Marja Granqvist

  Jag har varit på Må-bra-dagar på Medelfors folkhögskola flera gånger och jag tycker att det har varit toppen. De brukar vara på hösten och då är omgivningarna så vackra.

  Jag hoppas att de kvinnorna inte är mammor själva… för vad ska man då tänka? Kram

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Miss Minnalainen (2011-05-20 19:55)
  Jag är ju inte vegetarian, men deras salladsutbud var helt enormt. Bara genom att plocka sig fram genom det så fick man ett helt perfekt upplägg av mat enligt ”tallriksmodellen”.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Usch, jag håller med till hundra procent, då det gäller kvinnorna eller övergrepp på barn, överhuvudtaget. Sa till min chef,senast imorse, då det skämtades på tv:n, att man kan skämta om allt, förutom en enda sak, och det är just detta om barn som utnyttjas, det finns inte en uns av detta som är roligt, i mina öron i alla fall. Ha en fin söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.