Täcka tak

I  helgen så fylldes huset av barn, barnbarn, måg och mågens kompisar så Livskamraten och jag tog vår tillflykt till SpanskaVillan. Där ägnade vi oss åt att sätta upp taket på bastun / sovstugan.

Inte världens höjdare att jobba med Livskamraten på objekt på hög höjd. Han som har ägnat sitt yrkesverksamma liv på hög höjd, har en viss nonchalans mot höjder. Han har gärna typ Foppa-skor, alltså utan bakkappa, han stagar upp ställningar på det mest obekymrade, ostadiga sätt (sett ur mitt perspektiv) och stegen kan gärna balansera med ett ben hängande fritt i luften. För att inte tala om att han har en oerhörd förmåga att lägga från sig saker överallt och sedan få ägna tid åt att leta reda på dem.

Min uppgift som hantlangare blir då att i sann Lean-anda (man är väl Lean Koordinator) hålla reda på hans grejor, bära saker, hålla i eller emot något, agera motvikt mot det saknade stödet för stegen, skruva, flytta mig, släppa taget, försöka lägga in en paus när L:s ansiktsfärg börjar gå mot mörkrött och hans vokabulär ändras till det sämre, fixa kaffe, hämta öl och, inte minst, oroa mig.

"Arga Snickar’n" skulle ha mycket att säga om han fick se oss samarbeta. Men resultatet brukar bli bra och den enda olyckshändelsen vi hade var förstås när jag glömde bort att stegen hängde delvis fritt i luften. Jag steg kaxigt av på den sida som hängde fritt varpå jag gjorde 3 saltomortaler och en dubbelvurpa nerför sluttningen. Så kan det gå!

Det blev bra när det var färdigt!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Jag tycker det verkar som ni samarbetar bra och kompletterar varandra, så jag tror nog att Arga Snickaren skulle vara mer än nöjd. Och ännu mer nöjd skulle han vara om han fick se resultatet. Bra jobbat!
  Fast jag blev lite orolig när du skrev om den tredubbla saltomortalen. Huu… du måste vara rädd om dig själv.
  Kram

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Marja Granqvist (2011-08-22 18:57)
  Ja, vi är nog ganska nöjda med varandra, även om jag ibland önskar att Livskamraten hade en bättre hantlangare. Man känner sina begränsningar, ffa vid saltomortalerna:) Kram

 3. Joel

  Häftig bastustuga!

  Har du fler bilder på hur du byggde själva bastun?

  Jag jobbar med en byggsajt som heter Byggla.se och det vore sjukt kul om du ville visa upp ditt bastuprojekt där.

  Det pågår dessutom just nu en tävling för dem som lagt tak som skulle passa perfekt för det här projektet. Kolla gärna här:
  http://www.byggla.se/Diskussion/Lagg-tak-och-vinn-2000-kr/

  Hör gärna av dig om du har några frågor, jag hjälper gärna till 🙂

  Hälsningar,

  Joel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.