Ridå!

Trots att det redovisades två olika möjliga metoder att åtgärda den befintliga vägen förbi kyrkogården röstade en majoritet i kommunfullmäktige för att tillåta exploatering av Tväråns fritidsområde för en ny vägdragning. Samtliga ledamöter från (s), (c), (m), (kd) och (fp) tyckte att det var viktigare att ge Trafikverket fria händer än att lyssna till skolbarnens behov. Centerpartiet och Kristdemokraterna förde dessutom fram idéer om ytterligare exploatering i området. På många orter finns en politisk kultur, som främst företräds av äldre män, där samhällsbygge är synonymt med exploatering, byggen och vägar. Att bygga ett gott samhälle handlar för oss om mycket mer än så. Tätortsnära naturmiljöer är en viktig tillgång som vi måste handskas extra varsamt med.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.