Sverige näst sämst!

Häpnadsväckande! Från att ha varit föregångare i att skydda natur är Sverige nu näst sämst i europa. Andelen skyddad areal är låg och dessutom skevt fördelad över landet. Samtidigt har regeringen dragit ned kraftigt på medel till naturskydd. Vi har fortfarande Lettland bakom oss, men inte länge till. Sverige kan bättre!

2 kommentarer

  1. Krister Andersson

    Svar till Johan (2012-11-07 18:35)
    Att Miljöpartiets politik skulle orsaka ogenomtänkt och allvarlig exploatering av naturen är det nog få som tror och inte heller du behöver vara orolig för detta. Däremot ser vi gärna att fler vindkraftverk byggs där mest el används. Vi borde dessutom kunna ha en mer effektiv och förutsägbar prövning av vindkraftsutbyggnaden utan att det går ut över natur- och kulturvårdsintressen och de närboendes rättigheter. Att andelen skyddad skog utanför fjällområdet är mindre än 2% kan vi kanppast skylla på vindkraften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.