Ohållbara klyftor!

Att klyftorna ökar i samhället är oerhört allvarligt. Om vi ska behålla en trovärdig demokrati och om vi ska klara framtidens stora klimat- och miljöutmaningar så måste vi känna att vi är delar av samma samhälle. Även statsministern har nämnt vid nåt tillfälle att ökande klyftor inte är så bra, om jag inte minns fel. Därför är det tragiskt att alla samhälleliga problem försöker lösas genom att öka klyftorna. Efter slopad fastighetsskatt, arvsskatt, införda rot- och rutavdrag m.m. infördes igår fri hyressättning för den som hyr ut sin bostadsrätt eller villa i andrahand. Ytterligare en omfördelning av resurser till den som har, från den som inte har. Att detta skulle ha någon egentlig påverkan på bostadsbristen är det dessutom väldigt få som kan förstå. Det finns givetvis människor med rätt knappa resurser som t.ex. utnyttjar såväl rot- som rutavdrag men i det stora hela är det en minoritet och därför ger alla dessa åtgärder ökade klyftor. Såväl inom städer, som mellan stad och landsbygd. 

2 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Det är nog tyvärr en medveten strategi av regeringen .
  Man har under lång tid smugit på oss förändringar som leder till ökade klassklyftor .
  Dom lever i en annan värld .
  Men , var är oppositionen ????

 2. Krister Andersson

  Svar till Inga-Britt Gustavsson (2012-12-20 19:45)
  En opposition som saknar självförtroende och tro på människors intellekt verkar det som. Det borde inte vara så svårt att förklara att ett rotavdrag på 5.000:- som känns bra ett år hör ihop med ökade elevgrupper eller indragen ambulans nästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.