Gubbslem!

Efter Lennart Holmlunds uttalanden om Marie Perssons utnämning till Årets Västerbottning (och efter att ha läst några av kommentarerna som andas väl mycket "övermogna män) så dyker av någon anledning ordet "gubbslem" upp i mitt huvud. 

Efter en snabb googling kan jag läsa:

 

"Gubbslem (Gonyostomum semen) är en vanligt förekommande encellig alg som förekommer i sjöar världen över. Namnet kommer av att algcellen innehåller slembehållare som exploderar om cellen utsätts för värme eller beröring."

Är det någon som kan ge herr Holmlund en nyårskram kanske?

Marie Persson är en förebild för ett engagemang som jag tror, och hoppas, att vi kommer att se mycket mer av i framtiden. 2013 ska bli ett Gott Nytt År!

2 kommentarer

 1. Dage Åberg

  Märkligt att det flammar upp så mycket eländiga och föraktande kommentarer när en man i övre medelåldern (och tillika politiker)uttalar sig.
  En centerpartist som utbrister i ett sossehat som tycks nedärvt hos centerpartister i mitt gamla hemlän.
  Och nu ”Gubbslem”. Det är ju för dj-a skamligt. Vad vill du egentligen framföra i sak. Bemöt Lennart Holmlund i sak i stället.

  Dage Åberg

 2. Krister Andersson

  Svar till Dage Åberg (2013-01-03 20:45)
  Varför ordet ”gubbslem” dök upp i mitt huvud beror förmodligen på en association till en typisk patriarkal, ojämställd och kolonial världsbild, med inslag av seghet i anpassning till nya tider. Sakliga argument reflekterar jag gärna på. Jag hoppas att de kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.