Viktigt Vägval på Vega.

En ny skolbyggnad behövs på Vegaskolan. Fler barn i Vännäs och ”sjuka hus”-problem i delar av de gamla lokalerna är orsakerna. Vännäs kommun har en härlig chans att ta ett steg mot framtiden genom att använda modern teknik och bygga giftfritt och energisnålt för framtiden. Byggkostnaden blir lite högre men det vi tjänar i minskad miljöpåverkan och minskade energikostnader i framtiden är ännu mer.  Det finns också ett stort värde i att våra barn får tillbringa sin skoltid i hållbara och moderna lokaler. Behovet av  en ny skolbyggnad är akut, men processen får inte jäktas igenom så att det hindrar den politiska majoriteten att ta långsiktigt hållbara beslut.

  

Renovering av Vega 1 (1928)                                            Vega 1 innan rivning 1991.

Lär av historien!

Skolbyggnaden Vega 1 användes i drygt 80 år. Den revs 1991. Det är alltså inte otroligt att den nya skolbyggnaden på Vegaskolan kommer att användas även nästa århundrade. En långsiktig utmaning!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.