Hållbart ska inte kosta!

Att kompostera sitt matavfall och att kunna använda den som gödsel vid egen odling ger hållbara vinster på många sätt. Sopmängden minskar, behovet av annan gödsel minskar, och både att sköta en kompost och en egen odling ökar medvetenheten om hur ett ekologiskt hållbart system fungerar. I Vännäs har den som önskat minska sina sopor genom kompostering, och därmed klara sig med sophämtning var fjärde vecka, fått se fram emot dubbla avgifter. En för att anmäla sin kompost, och en för att anmäla att man önskar förlängt sophämtningsintervall. Att ekonomiskt tjäna in de drygt 1300:- som detta kostade via den minskade sophämtningsavgiften tog 5 år. Orimligheten i detta har vi i miljöpartiet påtalat och fr.o.m. 1 januari så är avgiften för anmälan av kompost borttagen. Avgiften för att anmäla förlängt sophämtningsintervall finns dock fortfarande kvar. Vi kommer därför föreslå att hållbarhetsfrågorna ska beaktas särskilt vid varje översyn av kommunens avgifter i framtiden. Det ska inte kosta att välja vägen mot ett hållbarare samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.