Vilken Soppa!

I morgon är det sista kommunfullmäktigesammanträdet innan sommaren. Eller förmodligen inte! Det panikartade sätt som en majoritet bestående av socialdemokrater, moderater och vänsterpartister drivit igenom nedläggningen av alla byskolor i Vännäs har skapat en mycket olustig situation för många inblandade. Absolut värst för barnen och deras föräldrar. Att beslutet inte ens var lagligt är väl en sak. När en så stor fråga som den om byskolorna hastas igenom med alla dessa obesvarade och oställda frågor, med alla människor som ingen lyssnat på, med all frustration och oro. Då känner man verkligen att Vännäsborna är värda bättre. Även som förtroendevald blir man utlämnad åt en "demokratisk" process som är omöjlig att överblicka och därför förlorar epitetet demokratisk. Vi i Miljöpartiet står fast vid att förslag på en sån här omvälvande förändring för vår kommun kräver såväl goda underlag som god dialog. Ingenting mindre är gott nog.

Till råga på allt så tycker kristdemokraterna att deras och folkpartiets ställningstagande att motarbeta en återremiss av ärendet är något att slå sig på bröstet för. I juristklubben möjligen, men det hjälpte knappast drabbade familjer med barn i våra byskolor.

 

Dagens signifikativa middag: Grönsakssoppa!

…och den var riktigt god!

 

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Kom ihåg. Vi motarbetade ingen återremiss. Vi deltog inte alls i olagliga beslut och gjorde precis som ni gjorde när ni också la ner era röster. Ni har inte sagt att ni vill ha byskolorna kvar eftersom ingen yrkade på det när frågan beslutades. Hoppas ni gör bättre ifrån er nu på tisdag.

    • Krister Andersson (inläggsförfattare)

      Jag har förstått att det finns goda förutsättningar att du i vilket fall kommer att göra bättre ifrån dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.