Dyr svajighet i Vännäs!

När majoriteten (s, v och m) drev igenom att bygga ytterligare en storförskola med åtta avdelningar i Vännäs var det enda argumentet att det blir billigare att bygga kompakt i två våningar. När sedan personalen lyft alla nackdelar med ett sådant bygge så ändrade man sig och tänker nu bygga åtta avdelningar i ett plan.

Den ekonomiska vinsten med att klumpa ihop barn på samma ställe försvann, men majoriteten håller ändå fast vid sin plan på en till storförskola.

Ökningen av byggkostnader har delvis med konjunkturen att göra men Vännäs kommuns svajande planering har också betydelse.

När nu byggkostnader för en storförskola med åtta avdelningar nästan är desamma som för två mindre förskolor med fyra avdelningar bör majoriteten släppa prestigen och tänka om. När argumenten för ett beslut är borta, och motargumenten fortfarande finns kvar så måste man kunna ändra sig.

Börja med att bygga en förskola med fyra avdelningar där ”Torpet” tidigare låg. Då finns det tid att och råd att besluta var nästa förskola ska ligga.

 

 

 

En kommentar

  1. LennART Frostesjö

    Hej Krister!

    Samma melodi i Umeå, dvs att bygga förskolorna på höjden. En annan variant som man också gör, det är att ha förskola och äldreboende i samma komplex, som fungerat bra, i synnerhet Lundegård, där personalen vid äldreboendet tog kommando och strukturerade om verksamhet, så att man ett personalinflytande på organisationen.

    Bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.