Är killar dummare i Vännäs?

Skolan är inte jämlik, och skolan är kommunernas ansvar!

Dina föräldrars bakgrund är fortfarande avgörande för hur du själv ska lyckas i skolan. Ett stort misslyckande för skolan som skapar samhällsproblem under decennier framöver.

I Vännäs är skillnaden i skolresultat mellan tjejer och killar väldigt stora. Skillnader finns i hela landet, men i Vännäs är den mer än dubbelt så stor som genomsnittet.

Beror det på för lite eller felriktat stöd, en utbredd antipluggkultur eller olika förväntningar på tjejer och killar? Vilket som så är det viktigt att Vännäs kommun tar tag i problemet.

Alla elever har rätt att utvecklas och nå sin fulla potential. Killarna som inte får chansen riskerar framtida möjligheter. Tjejerna som trots allt förväntas upprätthålla ordningen och kvaliteten pressas till psykisk ohälsa.

En jämlik skola är en skola för en bra framtid!

 

 

 

En kommentar

  1. Gorm

    Skolresultaten börjar allt som ofta i hemmet. Om föräldrar peppar barnen och inte snackar skit om skolan och sin egen skoltid så är halva loppet vunnet. Prata bra om skolan och peppa ungarna så sår man ett inte alldeles så litet frö. Allt börjar med föräldraansvaret. Där brister mycket när problem uppstår men inte allt naturligtvis. Vissa barn har ju andra problem. Föräldrars bakgrund behöver inte gå i arv om föräldern tänker till. Allt är inte skolans och samhällets fel. Viss del är förstås att vårt land har hjälpt folk in i hjälplöshet och verkar fortsätta med det. Nog får killarna chansen alltid men mognden finns kanske inte alla gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.