Ett annat Sverige!

Sverige har bytt roll i det internationella klimatarbetet. Från ansvar och framtidstro till stoppkloss och bakåtsträvande.

Miljö- och klimatminister Pourmokthari driver SD-politik med en innehållslös svada. På FN:s klimatkonferens har Sverige fått välförtjänt kritik för den högerkonservativa regeringens politik som ökar vårt fossila beroende.

När Sveriges anseende inom klimatarbetet skjuts i sank är det inte bara en viktig pådrivare internationellt som försvinner. Det kommer också att minska viljan att investera i framtidsprojekt inom vårt land. I längden leder det till att de som förlorar sina jobb när gammal teknik försvinner får svårare att hitta nytt jobb. Framtiden ska tydligen finnas någon annanstans.

2 kommentarer

  1. Bergis

    Lilla Sverige med sina 10 miljoner invånare jämfört med jordens 8 miljarder varav Indien släpper ut mest koldioxid kan inte rädda klimatet. Enklare än så blir det inte.

    • Krister Andersson (inläggsförfattare)

      Och varje svensk orsakar fem gånger så stora utsläpp som varje indier, så varför skulle Indien göra nåt? Allra helst då Sveriges regering väljer att öka utsläppen och uttrycka ointresse för om klimatmål nås eller ej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.