Bättre klimatarbete i Vännäs!

Klimatarbetet måste få mycket högre prioritet, även på kommunnivå. Samhälls- och verksamhetsplanering har stor påverkan på framtidens utsläpp.

Miljöpartiet har fått igenom att en koldioxidbudget och ett koldioxidbokslut ska upprättas för Vännäs kommun. Ett bra första steg i rätt riktning. Utan tillräcklig förståelse och tillräckligt intresse finns dock en uppenbar risk att dessa dokument blir ytterligare hyllvärmare i arkivet.

Vid senaste fullmäktige ställde jag därför en interpellation till kommunstyrelsens ordförande om hur koldioxidbudgeten och bokslutet ska inarbetas i kommunens strategiska arbete. Svaret och debatten därefter gav inte någon tydlig indikation att klimatarbetet kommer få någon högre prioritet än tidigare, men vi tolkar otydligheten positivt och ser fram emot konkretare besked framöver.

Vi i Miljöpartiet lovar att fortsätta ligga på för ett framtidsinriktat klimat- och miljöarbete i Vännäs.

 

Här finns länk till nuvarande koldioxidutsläpp i Vännäs kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.