Monster

Har nog länge tänkt att jag skulle ha skrivit om den mycket populära drycken (hos den yngre generationen på ca 11-12 år) som heter Monster, V, Red Bull, ja, energidryckerna har många olika namn och dom ska givetvis vara så lockande som möjligt.

Nu vet jag att en tolvåring inte får köpa den där drickan precis vart som helst, vissa affärer har tydligen satt en åldersgräns och det applåderar jag dom för. Däremot i andra affärer så går det hur bra som helst. Nu innehåller inte drickan någon alkohol, men en hel del koffein och den rekommenderas ej till barn eller gravida. Det är alltså en dricka som ger en, en energikick.
 
Nicco bönar och ber om att jag ska köpa Monster till henne så fort det är något dom ska göra, ha filmvisning på skolan, vara ute med kompisarna eller när det har varit andra saker. Jag har sagt och jag vidhåller fortfarande, jag tänker aldrig köpa den där drickan till henne. Jag betalar inte tjugo kronor för någonting som dessa 12 åringar tror (och nu menar jag allvar) tror, att dom blir påverkade av, typ som i fyllan. Jag vet inte vad som är värst, att dom tror det, priset eller att drickan i sig, egentligen inte smakar annat än en c-vitamin, brustablett. Jag har sagt till henne att hon kan få ta med sig en termos med kaffe istället, det är precis samma sak, fast inte med samma smak, men betydligt billigare.
 
Några stycken från klassen fick följa med några elever från Dragonskolan, ner på stan för att fika, dom fick köpa Monster och Nicco filmade då en av killarna hällde i sig en sån dricka, han föll bokstavligen av stolen, *pang* så såg man hur han tippade baklänges, fötterna stod rätt upp i luften och sedan brakade det till då han låg på golvet. Alla garvade (så klart) och allt blev hysteriskt då dom vrålade och skrek att nästa kille skulle dricka upp sin Monster –DRICK, DRICK MERA *skratt* och *tjoande*. När Nicco visade detta så insåg jag för första gången att dom faktiskt tror att detta är en berusningsdryck, och det är snudd på hysteriskt.
 
Jag undrar om dom andra föräldrarna vet om att dom går och köper detta, nästan vare dag, och vart får dom pengarna ifrån? En Monster om dagen blir i slutet av månaden sina modiga slantar, typ 600:-, visst finns det väl bättre saker man kan slänga ut sina pengar på?
 
Idag blir det en liten tripp till Rödåsel och antikhuset där. Vi lånar eventuellt Brällas Ford, vi har ju som ni vet, ingen Camaro att åka med…än. Så det blir nog några bilder från det på bloggen, i eftermiddag eller då jag får tid. Ni får ha en bra Kristi himmelsfärdsdag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Anne-Marie Mäkelä

  Barn / ungdomar har ju alltid haft det beteendet. Vi trodde ju att Alby + CocaCola gav en fylla och en del betedde sig ju som att de var berusade efter att de druckit det! Det riktigt sorgliga är att det produceras mer och mer av den här typen energidrycker. Fy för producenterna! Trevlig helg!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-05-13 08:40)
  Jo, sen, om man nu hade fått tag i något med alkohol i så trodde man att man blev mycket mer påverkad om man drack ur ett sugrör. *suck*
  Men visst är det egentligen konstigt att det ens ska behövas energi drycker, om man inte orkar göra det man håller på med utan att piggas upp av dylikt, så kanske man skulle hoppa i säng istället 🙂 Ha det gott!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-05-13 16:18)
  Ja och det ruggiga är dessutom att barn i den åldern, har inte så förbaskat mycket att röra sig med. Du skulle höra klagovisan härhemma, som man får lyssna på någon gång då och då. Nicco får 200:-/mån, och köper hon 5 stycken Monster, och laddar mobilen med en hundralapp (som förövrigt bara räcker i nån dag) så är det ju slut sedan. Och det får man minsann höra, tills öronen trillar av.

 4. Nicco

  1. ?
  2. !
  3. …
  4. Haha?!…
  5. Mamma, jag VET att man inte blir ”full” på monster.. -.-
  6. DET ÄR GOTT! 😀
  7. Det kostar 15kr på Hemmakväll 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.