Det här trodde ni aldrig, va? *ironi*

Ja, jag sa ju att vi skulle till Kubbe, och det ska vi men…utan Camaro. Åke körde över bilen på verkstan igår, och när han tog upp den på lyften och vi stått och kikat därunder ett bra tag så uppdagades nya problem. Dessa är nu för stora för att hinnas fixa nu, vi får se om vi överhuvudtaget får åka på någon tävling i år. Mycket beror på tid, reservdelar och engagemang.

Jag fyller år på lördag och sa då vi såg detta, -Jag som sett framför mig, att jag skulle få sätta en perfekt nolla igen och få gå till final, bara för att det skulle vara min dag. Nu blir det inte så, men jag ringde ner till en av tävlingsledarna och frågade om inte vi skulle få komma ändå och stå på platsen vi blivit tilldelad. Det skulle vi absolut få göra, och till ett reducerat pris, eftersom jag inte tävlar. Så därför blir det som jag sa igår i alla fall, vi åker till Kubbe, sådeså!
 
Jag pratade med Theresé igår och hon blev väl inte speciellt överraskad heller. Jag sa att nu får det väl ändå räcka. Vår dammsugare är knäpp, om man tar bort den nedre delen på röret så suger den av bara f-n, röret är ju rakt och man kan se rätt igenom det, inget skräp är i vägen, men då jag sätter på röret igen så orkar den inte ens ta in katthåret, jag får pula i det och sedan faller det ut i på golvet då jag sätter ner det igen. Ja Ok, det är en dammsugare med stora problem.
 
Sen var det det här med symaskinen. Jag plockade fram den igår för att riktigt kolla hur den fungerade. Med raksöm, så åker nålen upp och ner i tyget och när jag sedan tar upp tygbiten så är det bara ett rakt sträck som man kan lyfta bort, tråden fastnar inte.
 
Med sicksack sömmen så far nålen i sicksack, men mönstret blir en rak söm, med samma fenomen, tråden ligger rakt på tyget men sitter inte fast. När jag sagt detta till Theresé så skrattade hon och frågade om det inte var så att dammsugare, tidigare, inte fungerade i ett av våra eluttag. Ja, så var det faktiskt, i hallen så flög alltid proppen när jag satte på dammsugaren, eller så spröt det eld ur uttaget. Är det inte dags att ni flyttar därifrån, sa hon då.
 
Nu frågade jag Theresé om inte hon ville ha den där döskalle urnan, men hon betackade sig, sedan sa hon att den måste nog säljas för att man ska bli av med spökerierna, sätt ut den på tradera, vet jag, sa hon. Hm, ja man får god lust. Men det skulle ju nästan vara lite kusligt om man gjorde det, blev av med den och plötsligt så hände det aldrig mer några ”konstiga” saker här hemma.
 
Nä, nu får man koncentrera sig på att packa färdigt i bussen, bära ner sängkläder etc. Jag längtar verkligen till att få höra lite motorljud, jag sa det till Åke igår, och det hade jag väl aldrig trott, att jag skulle säga, jag saknar till och med lukten av lite bränt gummi, är man knäpp eller?
 
Hoppas ni får en underbart trevlig dag i solen!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  HAHA! Härligt mamma! Du har nu kommit upp i samma grad som oss andra störda människor som kan börja längta efter lukten av trackbite och gummi redan i november…! Känns ju bra att det kunde bli människa av dig också till slut! =P
  Berättade om bilfenomenet för Anders igår, och han sa att det är väl inte annat än att ni tar hit den då han inte riktigt trodde på er lösning. Kanske finns någon reservdel på gamla pickupen, men man måste ha något att jämföra med.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-06-10 12:53)
  Det lät ju nästan så bra, att vi skulle ha kunnat åka ner till er imorgon, istället för att stanna i Kubbe 🙂

  Jag gillar till och med lukten inne i Camaron, den är speciell och den gör att man längtar, man känner av tävlingsnerven.

 3. Emma

  har du kollat dammsugarmunstycket?? kan ha fastnat nåt i det. om inte, så tror jag på att ni är hemsökta!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Emma (2010-06-13 02:06)
  Jepp, Emma, det är kollat, jag begriper ingenting. Tänk om man skulle gräva ner urnan i den runda rabatten vi har mitt på gården…sen steg man upp dagen efter och då hade alla plantor svartnat och ruttnat upp. Nä, så elak kan jag inte vara med grannarna 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten