Dödsrullning

Nu har Åke, left the building, och promenerat iväg till Noliafältet för dagens uppgift, att agera parkeringsvakt. Jag och Nicco kommer nog att gå dit och käka en hamburgare till lunch och givetvis få oss några fina bilder på all aktivitet där.

Medicineringen av Eloise ser ut att ha tagit bra och hon är tillbaka i dom vanliga gängorna igen, som synes:
 
Gårdagen blev ju bara kanon, med tanke på vädret. Jag gick ut vid halvnio och trodde att jag skulle vara först, men ack vad jag bedrog mig. Ingegerd och hennes syster hade hunnit ut medan jag tog på mig västen och steget efter mig kom Laila, sedan fylldes gruppen ut med ytterligare två personer, Jan A och hans svåger Sören samt en hund, som jag inte kommer ihåg namnet på, men som tillhör systern och svågern, till Ingegerd.
 
Eftersom dom hade hund och vi katter så föll det sig ganska naturligt att det blev ett av samtalsämnena. Och hur busiga våra katter än må vara, och hur mycket dom faktiskt förstört, så tror jag att en hund som dom ägt tidigare, var några snäpp värre.
 
Sören berättade att när den hunden var valp så hade han en Volvo herrgårdsvagn där dom satt upp ett sånt där hundgaller, för att hunden skulle hålla sig därbak. Han hade varit och shoppat lös på en matvarubutik och den matpåsen innehöll ett kilo blandfärs, ett antal ägg, ett kilo smör och två kilo mjöl.
 
Han hade ett stopp till på vägen hem, och var inne på den affären i fem minuter, kom ut och möttes av en fruktansvärd syn. Bilen, invändigt, var fylld av ett vitt damm.
 
Hunden hade tagit sig fram i baksätet, käkat upp all färs, trampat sönder varenda ägg, klampat ut smöret ur paketet och slutligen greppat mjölpåsen i käften och sedan härmat krokodilernas dödsrullning, där dom snurrar det dom har i käften, runt runt, tills ingenting rör sig längre.
 
Ja, man kan ju riktigt se den synen framför sig, och det var nog ingen vacker sådan.
 
Och denna lilla episod var bara en av alla saker denna hunden hade hittat på. Hunden som förövrigt idag, jobbar inom militären, någonstans långt söderut, om jag inte uppfattade det helt fel.
 
Näpp, nu kan man inte sitta härinne längre, temperaturen härinne är för tillfället 27 grader och det är alldeles tillräckligt. Ha en fin dag och en underbar kväll!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Hehe…vilken härlig historia. I alla fall då det inte är ens egen vovve. Jag hade katten Elvira på besök härom dagen. Det var mysigt, men även om jag är lite sugen blir det nog varken katt eller hund. Men bägge sorterna är välkomna på besök. Nicole brukar ha sin Ricky med ibland då hon jobbar. Blir runt 55 kilo som vuxen, alltså tyngre än matte som väl nu ligger på 54. Hur går det på promenaderna?:).

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Ingemar Wahlström (2010-07-03 08:19)
    Det är kul med djur, men det hjälps inte, det är också en hel del jobb…tyvärr. Jag har sagt att när dom här katterna är borta så vill i alla fall inte jag, ha några fler djur, fast Åke är som sugen på en hund, jaja, vi får se. Man ska ju orka ha dom också. Ha, du skulle ju kunna få låna våra katter…några dagar, om vi slipper bli betalningsskyldiga förstås 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.